Захист курсових робіт обліковців у рамках V-ої студентської науково-практичної конференції

26 квітня 2024 року у Фаховому коледжі Закарпатського угорського інституту  ім. Ференца Ракоці ІІ  відбувся захист курсових робіт здобувачів фахової передвищої освіти IV курсу, випускників спеціальності 071 «Облік і оподаткування». Захист проходив у форматі студентської науково-практичної конференції на тему:  «Сучасний простір економічних досліджень у сфері обліку і оподаткування».

Курсова робота з обов’язкової освітньої компоненти «Фінансовий облік» має навчально-пошуковий характер, виконується з метою закріплення, поглиблення та узагальнення теоретичних знань та їх застосування для комплексного вирішення індивідуальних практичних завдань відповідно до набутих програмних компетентностей.

Учасників V-ої студентської науково-практичної конференціїи привітала директорка Фахового коледжу ЗУІ ім.Ференца Ракоці ІІ кандидат педагогічних наук Шовш К.С., яка наголосила, що важливою складовою професійної підготовки майбутніх фахівців є науково-пошукова робота, яка дозволяє реалізувати на практиці набуті загальні та фахові компетенції, підсумувати результати вивчання обов’язкових і вибіркових фахових дисциплін.

Голова циклової комісії «Облік і оподаткування» Перчі О. Ф. ознайомила присутніх із регламентом роботи конференції, представила членів комісії, побажала всім учасникам конференції плідної роботи, а здобувачам освіти – успішного захисту.

Під час  написання та захисту курсових робіт майбутні обліковці  були  націлені на теоретичне осмислення актуальності проблеми, постановку відповідної мети, завдань, методику дослідження й формування  отриманих фінансово-економічних показників та розрахунків. Здобувачі фахової передвищої освіти здійснили самостійні дослідження, які ґрунтуються на глибокому теоретичному висвітленні теми, при цьому основна увага  приділялась  методиці здійснення облікових процедур, їх узагальненню та систематизації, формуванню звітності та наданні пропозицій щодо  удосконалення дільності досліджуваних суб’єктів господарювання. Дев’ять здобувачів освіти, які презентували свої дослідження у сфері обліку та оподаткування,  виступили з цікавими та змістовні доповідями.

Публічний захист курсових робіт здійснювався перед комісією у складі якої представники стейкхолдерів: Лоскоріх Г. Л., доктор філософії за спеціальністю 071 «Облік і оподаткування», заступниця завідувача кафедри обліку і аудиту ЗУІ ім.Ференца Ракоці ІІ; Вірліч Ш. Е., директор ТОВ  «ЕКС-ІМ ЗАКАРПАТТЯ» та викладачі циклової комісії «Облік і оподаткування» Фахового коледжу ЗУІ ім.Ф.Ракоці ІІ.

Результати захисту  курсових робіт показали, що студенти не лише  добре володіють теоретичними знаннями, але й  уміло застосовують їх для розв’язання конкретних практичних завдань, що є необхідною умовою становлення кваліфікованих  фахівців відповідно до потреб сучасного ринку праці та запитів потенційних роботодавців.

Вітаємо обліковців-випускників із успішним захистом!

fb-share-icon
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial