День кар’єри для обліковців

26 жовтня 2023 року у Фаховому коледжі Закарпатського угорського інституту імені Ференца Ракоці ІІ відбувся День кар’єри.

Циклова комісія обліку і оподаткування вже четвертий рік поспіль спільно із кафедрою обліку і аудиту ЗУІ проводить цей профорієнтаційний захід для здобувачів фахової передвищої освіти спеціальності «Облік і оподаткування», щоб допомогти їм зрозуміти всі реалії та перспективи професійного розвитку.

Метою заходу було ознайомлення учасників зі шляхами професійного зростання та кар’єрними можливостями, сучасними тенденціями сфери працевлаштування в контексті європейського розвитку України, зокрема досвідом, що передають фахівці своєї справи.

Цьогорічне дійство проходило під девізом: «Ліфт до успішної кар’єри не працює. Використовуйте сходи! Крок за кроком!».

Захід відкрила директорка Фахового коледжу к.п.н., доц. Шовш Катерина, яка відзначила, що такі заходи є дуже актуальними, адже сьогодні важливо не просто забезпечувати вивчення освітньо-професійної програми, а й мотивувати здобувачів освіти як до особистісного, так і професійного розвитку, допомагати їм у процесі самовизначення й розширення можливостей подальшого навчання та майбутнього працевлаштування.

Загалом програма заходу складалася з двох частин: нетворкінг-бесіда із випусниками коледжу- здобувачами вищої освіти ЗУІ й форум із роботодавцями.

Запрошені гості: Шебештень Едіна – практикуючий бухгалтер із багаторічним досвідом, Тарасова Ілона – власниця й засновниця брендової кондитерської-ресторану «Паріжель», Гусар Пейтер – президент Спілки молодих угорських підприємців Закарпаття. Провідні роботодавці ознайомили зацікавлених здобувачів освіти зі специфікою представленого бізнесу, з вакансіями та кар’єрними пропозиціями, особливостями кадрової політики та корпоративної культури.

У процесі нетворкінгу колишні випускники-обліковці: Баторі Вівіен, Шімон Віолетта і Балла Данієл розповіли нинішнім здобувачам фахової передвищої освіти про своє навчання та роботу, поділилися тим, як досягли успіхів, які навички були корисні в професійній діяльності тощо.

Родзинкою заходу став трендовий ТікТок відеоролик про один день із життя успішних людей від здобувачів фахової передвищої освіти 4 курсу спеціальності «Облік і оподаткування».

Успіх полягає не у визнанні та аплодаціях. Успіх – це коли ти ставиш мету і досягаєш її. По-перше, секрету успіху немає. Успіх має ціну: навчання, цілеспрямованість, впевненість, графік, харизма.

Отже, рецепт успіху: МРІЇ * ЦІЛІ * НАВЧАННЯ * ПЛАН * ДІЇ = УСПІХ

Дякуємо учасникам  за ефективну співпрацю, готовність до взаємодії заради якісної освітньої підготовки  майбутніх фахівців у сфері обліку і оподаткування!

fb-share-icon
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial