У Фаховому коледжі ЗУІ провели навчання з надання першої допомоги

   1 квітня 2023 року в рамках вивчення навчального предмета «Захист України» викладачі Фахового коледжу Закарпатського угорського інституту ім. Ференца Ракоці ІІ Седлак Каталін та підполковник у відставці, доцент Моца Андрій провели практичне заняття-тренінг для здобувачів фахової передвищої освіти 1 курсу на тему «Надання першої домедичної допомоги». Мета заняття-тренінгу – навчити вихованців правильно надавати першу допомогу в незвичайних ситуаціях;  розвивати вміння активно діяти, виховувати самостійність, стійкість.

 Для проведення тренінгу до коледжу було запрошено інструкторів Закарпатської обласної організації Товариства Червоного Хреста України Вікторію Данкай та Тетяну Колесник.

 Під час заняття студенти набували практичних навичок щодо попередньої оцінки стану постраждалої особи, виклику швидкої медичної допомоги, а також необхідних першочергових дій стосовно фіксації положення постраждалого, оцінки його дихання та серцебиття, реанімації.

 Кожен зі студентів мав можливість спробувати себе в ролі рятівника. Зокрема, студенти вивчили правильну техніку непрямого масажу серця, накладання пов’язок на рани та різні методи транспортування потерпілих на руках. Крім того, кожен зміг на практиці відпрацювати правильний алгоритм дій при наданні першої допомоги в разі удавлення та в інших критичних ситуаціях.

fb-share-icon
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial