День кар’єри для студентів-обліковців

27 жовтня 2022 року у Фаховому коледжі Закарпатського угорського інституту імені Ференца Ракоці ІІ відбувся День кар’єри. Циклова комісія обліку і оподаткування вже третій рік поспіль проводить цей профорієнтаційний захід для здобувачів фахової передвищої освіти спеціальності «Облік і оподаткування», щоб допомогти їм зрозуміти всі реалії та перспективи професійного розвитку.

Метою заходу було ознайомлення учасників зі шляхами професійного зростання та кар’єрними можливостями в контексті європейського розвитку України. Цьогорічне дійство проходило під девізом: «Не копіюйте чужу історію успішної кар’єри — пишіть свою!». Загалом програма складалася з двох частин: зустріч із випусниками коледжу й бесіда із роботодавцями.

Вже доброю традицією стало запрошувати на День кар’єри до альма-матері випусників-обліковців, щоб вони могли розповісти про реалізацію своїх планів і як «жива реклама» стати причетними до розвитку теперішніх студентів коледжу. Динамічний розвиток сьогодення диктує такі умови, що здобувачі фахової передвищої освіти повинні вміти застосовувати набуті знання, використовувати досвід «старших», втілювати у практику «soft skills» (соціально-комунікативні навички) відповідно до сучасних освітніх вимог. Зустрічі з випускниками дають можливість студентам отримати корисні поради, а також таку важливу фахову інформацію, яку не завжди можна знайти в підручниках.

Почесними гостями Дня кар’єри були Відікан Аттіла, приватний підприємець і засновник парку розваг на Берегівщині «DinoPark» та Туровці Ласло, приватний підприємець й співвласник ТОВ «ЕЛЕКТРОГРУП-220». Роботодавці ознайомили присутніх із особливостями, перевагами, й труднощами професії обліковця, вони наводили приклади із життєвого досвіду й ділилися власними цікавими лайфхаками подолання «кар’єрних сходинок». Спікери окреслили фахові компетентності, набуття яких є обов’язковими для випускників закладів освіти, розповідали про тернистий шлях до власного успіху та відповідали на запитання студентів. Захід пройшов у атмосфері дружньої бесіди, обміну думками та конструктивного діалогу.

На завершення програми здобувачі освіти презентували власні відео-дослідження, демонстрували заздалегідь проведені структуровані інтерв’ю із знайомими та працівниками на тему: «Як досягти успіху у професії обліковця?».

Такі заходи  є дуже актуальними, адже сьогодні важливо не просто забезпечувати вивчення освітньо-професійної програми, а й мотивувати підлітків як до особистісного, так і професійного розвитку, допомагати здобувачам освіти в процесі самовизначення й розширення можливостей подальшого працевлаштування.

Дякуємо гостям за плідну співпрацю, відкритість та бажання ділитися тим, чим займаєтеся та що любите!

fb-share-icon
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial