Посвята першокурсників у студенти

 02 листопада 2022 року у Фаховому коледжі Закарпатського угорського інституту імені Ференца Ракоці ІІ відбулася довгоочікуваний традиційний захід Посвята першокурсників у студенти.

 Цього року до нашого закладу вступили 117 першокурсників, які виявили бажання здобути фахову передвищу освіту й з перших днів поринули в цікаве студентське життя.

 На жаль, цього року, в умовах воєнного стану, через масові повітряні тривоги заплановане на жовтень свято було перенесено на листопад. Організаторами                                                  заходу були новообрані члени Студентської ради, які склали програму й проводили випробування першокурсників.

 Церемонію посвяти відкрили хористи коледжу. Першокурсників і присутніх в актовій залі старшокурсників і педагогів привітала директорка коледжу Катерина Шовш, яка,  користуючись нагодою, вручила грамоти переможцям предметних олімпіад, зауваживши, що досягнення цих студентів мають бути прикладом для успішного навчання першокурсників.

 Вітання першокурсникам промовив голова Студентської ради Патрік Ковач, він повідомив також результати опитування студентів, які визначали креативного викладача місяця та найкращого студента місяця.

 Відбулося традиційне представлення п’яти груп першокурсників, які, проявивши творчий підхід й артистичні здібності, підготували музично-гумористичні постановки. Проте сцена була не лише їхньою протягом вечора. У нашому закладі багато талановитих студентів. Першокурсників привітали дівчата, які другий рік відвідують гурток сучасного танцю. Романтичний вальс зачарував усіх – глядачі подякували танцюристам бурхливими оплесками.

 Випробування першокурсників проводили у формі різних ігор, «лелеченятам» було нелегко, довелося змагатися, щоб успішно подолати усі «перешкоди» і вибороти право називатися студентами Фахового коледжу ЗУІ. Тільки після цього всі першокурсники гуртом виголосили традиційну присягу й отримали від старшокурсників символічні подарунки.

 Закрила церемонію посвяти Кіраль Каталін, заступник директора з організаційно-виховної роботи, яка  висловила сподівання, що вже не «лелеченята», а свідомі студенти-першокурсники за 4 роки навчання в коледжі здобудуть знання та набудуть такого життєвого досвіду, який допоможе молодим людям  самовизначитися й стати на ноги.

 Дякуємо першокурсникам за те, що не шкодували сил, у позаурочний час старанно й наполегливо готувалися до дебютних виступів!

 Ми віримо, що зможемо залучити першокурсників до організації студентського життя й  нові студенти проявлять свої здібності та збагатять наш заклад талантами.

 

                                                                              Оргкомітет студентського самоврядування

fb-share-icon
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial