“Code+Explorer” – програмування та дослідження: міні-конференція на спеціальності «Прикладна математика»

У Фаховому коледжі ЗУІ ім. Ф. Ракоці ІІ з нагоди Дня програміста цикловою комісією «Прикладна математика» було організовано міні конференцію.

Щороку у 256-й день святкують День програміста: у 256-й день, так як 8-розрядний стандарт комп’ютерної техніки може зберігати 256 чисел, а 25610 – це фактично 10016-й день у шістнадцятковій системі числення. День програміста проводять для того, щоб привернути увагу громадськості до ролі та значення програмістів для технологічного розвитку сучасності.

На конференцію запросили й колишніх випускників коледжу. Серед них – Антон Швець, який навчається на третьому курсі Дебреценського університету та працює демонстратором при викладанні фахових дисциплін із програмування. Антон Швець, один із кращих студентів нашого закладу, отримав почесне звання «Студент року», як автор курсової роботи «Система розпізнавання обличчя» посів перше місце на науково-практичній студентській конференції з прикладної математики. На основі отриманого досвіду роботи в багатьох пошукових та творчих проєктах Антон із впевненістю наголосив, що майбутнім фахівцям варто вивчити якомога більше алгоритмічних мов та ознайомитися з різними середовищами програмування: «Тільки так зможеш бути успішним і отримувати замовлення – насправді тільки ці інвестування є виграшними».

Випускник стверджує, що знання, здобуті в коледжі, стали надійним фундаментом для засвоєння навчальних дисциплін, які викладають в університеті. Тому варто тут навчатися, багато «плюсів» є і для розвитку навичок програмування. ІТ та програмування надзвичайно різноманітні, тому потрібно бути не просто «кодувальником», а програмістом, який знає технології та вміє моделювати.

Основне завдання конференції полягало в тому, щоб здобувачі освіти ІІІ і ІV курсів представили сучасному тенденції розвитку у сфері інформаційних технологій та програмування, розповіли молодшим студентам про діяльність програмістів, які займаються розробкою алгоритмів та програм на основі математичних моделей і створюють програмні продукти, що полегшують життя людей, впливають на розвиток різних галузей та суспільства в цілому.

Під керівництвом Л. Шимона, викладача алгоритмічних мов, п’ятеро студентів підготували цікаві виступи. Були представлені наступні презентації:

  • «Дрони та їх використання», І. Товтина, група ПМ- IV/7;
  • «Штучний інтелект від початків до майбутнього», Ш. Ілошваі, група ПМ- IV/7;
  • «Криптовалюти», К. Чейпеш, група ПМ- IІІ/5;
  • «VR технології», Ф.-Д. Нодь,  група ПМ- IІІ/5;
  • «Найпопулярніші мови програмування», Б. Папп ПМ- IІІ/5.

Після обговорення виступів учасники конференції спільно сформулювали висновки, які перекликаються з порадами випускників: «Бути успішним фахівцем у сфері програмування – це постійна самоосвіта, це багато годин практичної роботи, це відкритість до пізнання нового!

Усі учасники конференції отримали пам’ятні подарунки та дипломи, які підготував П. Моков, викладач фізики.

Бажаємо майбутнім програмістам та викладачам циклової комісії «Прикладна математика» успіхів у розв’язуванні «проблемних задач», успішних проєктів, і завжди 6416=10010% результату!

fb-share-icon
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial