Від ідеї до реалізації – піврічний звіт про науково-пошукову роботу студентів спеціальності «Прикладна математика»

Старшокурсники нашого закладу, які навчаються за освітньо-професійною програмою «Прикладна математика», 19 січня 2024 року на спільній конференції представили результати своєї самостійної науково-пошукової роботи, що виконують протягом навчального року. У своєму вступному слові голова циклової комісії наголосив, що прикладний математик має бути здатним у ході свого навчання та професійної діяльності розробляти алгоритми для вирішення різних завдань, вирішувати практичні проблеми, а також відповідно просувати розроблені програмні продукти та додатки, нести відповідальність за результати своєї діяльності.

Інтегральна, загальні та спеціальні фахові компетенції ефективно розвиваються через реалізацію індивідуальних проєктів, наприклад, в процесі виконання курсових робіт. Студентам потрібно опрацювати відповідні джерела, фахову літературу, офіційну документацію мов програмування/фреймворків/технологій, платформ, які вони хочуть застосувати, навчальні матеріали та тюторіали, підготовлені викладачами, треба спланувати кроки реалізації проєкту. Після цього починається власне виконання робіт на практиці: моделювання, алгоритмізація, написання програмного коду, документування процесу роботи, тестування, коригування можливих помилок.

На конференції студенти отримали можливість представити свої досягнення, розповісти про те, на якому етапі знаходяться в своїх індивідуальних проектах. Викладачі циклової комісії, які оцінювали підготовлені презентації, спільно з доповідачами обговорили представлені результати щодо проведеної пошукової роботи, планування виконання етапів власних розробок. Звичайно, також було зазначенл, що для досягнення поставлених цілей потрібно подальша наполеглива робота, ретельність, необхідні регулярні консультації з керівниками, щоб своєчасно і належним чином коригувати хід роботи, удосконалювати “продукт”.

Бажаємо подальшої успішної роботи кожному студенту третього та четвертого курсів, щоб вони дійсно здобули серйозний професійний досвід у процесі індивідуальних творчих проєктах та могли створити дійсно якісний програмний продукт.

fb-share-icon
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial