IV-а студентська науково-практична конференція

2 лютого 2024 року у Фаховому коледжі ЗУІ ім. Ф. Ракоці ІІ відбулася четверта студентська науково-практична конференція на тему «Сучасні інноваційні педагогічні технології в дошкільному вихованні». Мета конференції – обговорення актуальних питань використання новітніх педагогічних технологій у дошкільній освіті.

Науково-практичну конференцію організувала циклова комісія «Дошкільна освіта» за активною участю студенток четвертого курсу, які продемонстрували потенційні можливості професійного зростання та високий рівень відповідальності за доручену справу.

На конференцію були запрошені науково-педагогічні працівники кафедри педагогіки, психології, початкової, дошкільної освіти та управління закладом освіти Закарпатського угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ, керівник та вихователі дошкільного підрозділу Приватного закладу «Гімназія імені П. Каталін Франгепан», керівники закладів дошкільної освіти, баз практичної підготовки, директор і заступники директора Фахового коледжу ЗУІ ім. Ф. Ракоці ІІ, педагогічні працівники циклової комісії «Дошкільна освіта», а також здобувачі фахової передвищої освіти І, ІІ і ІІІ курсів, які навчаються за освітньо-професійною програмою «Дошкільна освіта» .

Із вітальним словом до гостей і учасників конференції звернулася директорка Фахового коледжу ЗУІ ім. Ф. Ракоці ІІ Катерина Шовш, яка підкреслила сучасний вихователь, який сьогодні працює в системі дошкільної освіти, повинен добре володіти педагогічними технологіями, що відповідають новим суспільним цілям та рівню розвитку науки про дитину.

Тематика доповідей охоплювала широке коло питань, пов’язаних із актуалізацією теоретико-методичних основ використання інноваційних педагогічних технологій  у навчанні та вихованні дітей дошкільного віку.

Із доповідями виступили викладачі, керівники та вихователі закладів дошкільної освіти: канд.пед.наук Шовш Катерина, Габода Єва, Йокоб Андреа, Кіраль Каталін, Станкович Сильвія, Певсе Аннабелла та Молнар Крістіна.

Упродовж листопада – грудня 2023 року здобувачки освітньо-професійного ступеня фаховий молодший бакалавр з дошкільної освіти проходили  практичну підготовку в дошкільному підрозділі Приватного закладу «Гімназія імені П. Каталін Франгепан».  На конференції майбутні виховательки демонстрували теоретичні знання з методики використання педагогічних технологій, звітували про набуття спеціальних компетентностей, презентували результати педагогічної практики, висловили свої думки про практичну підготовку.

Майбутні вихователі підготували виставку, на якій представили творчі роботи та власні вироби й доробки, що застосовували в процесі проведення різноманітних дидактичних та розвивальних ігор під час практики в закладах дошкільної освіти.

Результати конференції підсумувала голова циклової комісії Гаврилюк Ілона, відзначивши змістовні доповіді, цікаві презентації та активність  студенток, підкреслила важливість обміну практичним досвідом на шляху до професійного становлення вихователів дошкільної освіти.

                                                                           Куруц Аліса,
здобувачка освіти IV курсу
спеціальності «Дошкільна освіта»

fb-share-icon
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial