ДЕНЬ СОБОРНОСТІ УКРАЇНИ

День Соборності України – це державне свято України, яке відзначають щороку 22 січня в день проголошення Акту Злуки Української Народної Республіки й Західноукраїнської Народної Республіки, яке відбулося в 1919 році на Софійському майдані в Києві.

Офіційно День Соборності України відзначають із 1999 року, враховуючи велике політичне та історичне значення об’єднання Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки для утворення єдиної української держави.

До дня Соборності України у Фаховому коледжі Закарпатського угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ було проведено тематичний захід, що підготували викладачі історії Роберт Варга, доктор філософії, спеціаліст другої категорії, та Адальберт Герендей, спеціаліст першої категорії. Здобувачі фахової передвищої освіти мали можливість поглибити знання з історії України, закріпити розуміння історичних передумов та важливості національного єднання.

Актуальні питання Української революції початку ХХ століття було обговорено в рамках неформальної дискусії за круглим столом, під час якого студенти ІІ курсу пояснювали поняття ідентичність, державність, суверенність, демократія та висловлювали власні думки щодо національної єдності, підтверджуючи їх історичними фактами.

fb-share-icon
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial