Предметний тиждень «Мови єднають нас»

Мова – душа кожної національності,

її святості, її найцінніший скарб…

Іван ОГІЄНКО

 Викладачі циклової комісії загальноосвітніх дисциплін з 13.11 по 17.11 2023 р.  у Фаховому коледжі ЗУІ організували та провели предметний тиждень «Мови єднають нас», де активну участь взяли здобувачі освіти І-ІІІ курсів.  Метою проведення предметного тижня у формі інноваційних заходів було пропагування культури мовлення та поглиблення грамотності з англійської, угорської та української мов, збагачення словникового запасу, сприяння самореалізації кожного учасника, створення емоційно-позитивного настрою в коледжі.

 День перший розпочався з угорської мови, де протягом дня здобувачі освіти взяли участь в інтерактивно-пошуковій грі «Мовний кешинг». Викладачі угорської мови показали нові педагогічні технології, продемонстрували найрізноманітніші форми роботи, які вони використовують у своїй педагогічній практиці з метою розвитку креативності студентів. Також було проведено конкурс з угорського правопису, під час якого студенти виявили мовні знання та творчі здібності.

 Наступний день розпочався з української мови, протягом дня здобувачі освіти першого курсу взяли активну участь у  мовознавчому квесті «Подорож країною Мовознавства». Здобувачі освіти І-ІІ курсів продовжили участь у ХХІV Міжнародному конкурсі з української мови імені Петра Яцика, де  мали змогу поринути у світ краси української мови, перевірити раніше набуті знання, продемонструвати творчі вміння, кмітливість та винахідливість.

Третій день розпочався з англійської мови, де на них чекала станційна гра – квест «Цікава англійська». Цього дня відбувся конкурс плакатів  ( Sights of GB and the USA) та написання есе ( Why should I learn English?).

 Четвертий день предметного тижня так само був насичений і цікавий. Здобувачі освіти продовжили участь в індивідуальному конкурсі «Титан мов», де мали змогу позмагатись за почесне звання «Титан мов», умовою якого було показати знання з англійської, української та угорської мов.

Отже, після обговорення результатів проведення предметного тижня визначили  переможців конкурсу з угорської мови  в інтерактивно-пошуковій грі «Мовний кешинг»  — команда «Вільний птах» ДО-ІІ/3. У конкурсі з угорського правопису посіли:

І місце – Бундо Вероніка Т-ІІ/3
ІІ місце —  Керестєн Віраг ПМ-І/1
ІІІ місце — Дерцені Еніке -Аміра ОО-ІІ/3.

Переможцями у  мовознавчому квесті «Подорож країною Мовознавства» з української мови стала команда «Всезнайки». Найактивнішими учасниками  квесту виявилися – Данку Маріанна ТР-І/1 (І місце), Вейконь Давід ПМ-І/1 (ІІ місце), Чепинець Вікторія ОО-І/1 (ІІІ місце).

У станційній грі – квест «Цікава англійська» з англійської мови учасники посіли:

І місце – ОО –І/1
ІІ місце —  ПМ-І/1
ІІІ місце — ДО-І/1

У конкурсі плакатів( Sights of GB and the USA)  журі визначило переможців: перше місце – СР-ІІ/3, друге – ОО-ІІ/3, третє – ТІІ/3.
Найкраще і змістовне есе ( Why should I learn English?) написала студентка ІІІ курсу спеціальності «Облік і оподаткування» – Молнар Біанка-Флора.

В індивідуальному конкурсі «Титан мов» визначено найкращого знавця української мови – Товт Вероніку (ОО-ІІІ/5), Поллогі Патріка (ПМ –ІІ/3), Кіш Еріка (ПМ –І/1), англійської мови —Генці Домініка (Т – ІІ/3),  Кіш Еріка (ПМ –І/1).

Слід відзначити креативність та творчість викладачів-словесників, які доклали чимало зусиль, щоб заходи пройшли на належному рівні. Адже, найбільше і найдорожче добро в кожного народу – це його мова…

fb-share-icon
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial