Здобувачі освіти Фахового коледжу ЗУІ ім. Ференца Ракоці ІІ у Занці

 В останній тиждень липня (30 липня – 4 серпня) 38 здобувачів освіти та 3 супроводжуючих Фахового коледжу Закарпатського угорського іституту  імені Ференца Ракоці ІІ змогли провести дні, сповнені вражень, у таборі Eржебет у Занці, на березі озера Балатон. Разом з іншими закарпатськими студентами ми підсилили підтабір фіолетових. День нашого приїзду завершився концертом відкриття. На відкритті першого дня нашого табору півгодинний концерт Children of Distance створив атмосферу, яка змусила забути втому 8-годинної подорожі. У нашому підтаборі завершальною точкою дня брати-помічники розпалили багаття, при світлі якого ми розважалися іграми та співали пісні. Наприкінці заходу усі обнялися та заспівали угоську пісню «Nélküled», яка символізувала єдність.

 Кожен день починався з ранкової зарядки, після чого був сніданок. Могли брати участь у програмах з 9 год. Не було жодного дня, щоб ми не проводили час на березі Балатону, хто у воді, хто засмагаючи на пляжі.

 Під час перебування у нас була можливість спробувати кораблі драконів, під час якого змогли навчитися деяким методами веслування. Мали можливість насолодитися озером Балатон та його околицями з корабля «Szélkirálynő».

 2-го серпня ми взяли участь у святкуванні Дня Героїв. Зібравшись на головній площі, могли ознайомитися з роботою пожежників, швидкої допомоги, залізничників, митників та поліції. У нас була можливість спробувати себе в різних ситуаціях (димова камера, лазерна стрільба) та на смузі перешкод. Також мали нагоду пострибати на батуті, що було дуже весело та цікаво. День завершився виступом Будапештського великого цирку, який цього літа приєднався до табору Ержебет у Занці і приніс радість і високі мистецькі враження в серця учнів зі спеціально створеним шоу.

 Деякі здобувачі освіти, навіть під час табору, не сиділи склавши руки і проявили свої таланти, повернувшись додому з медалями. Деякі з них взяли участь у конкурсі «Хто? Що? Знає?», але були й інші, які демонстрували свої спортивні навички – хто індивідуально, хто в командах.

 Останній день також був насиченим. Вранці ми відвідали урочисте відкриття спортивного майданчика табору, де перші дві команди Чемпіонату з футболу змагалися за Золотий кубок.

 Наш останній день завершився концертом. Ми востаннє повеселилися і попрощалися з табором, з незабутніми враженнями. Родзинкою заключного концерту і сюрпризом табору став майже п’ятихвилинний феєрверк, який ми дивилися з трепетом і дякували бурхливими оплесками та криками.

 Дякуємо організаторам табору Ержебет у Занці та Закарпатському угорському педагогічному товариству за можливість стати частиною цього унікального досвіду. Дякуємо організаторам програми та братам-помічникам за більш яскраві, цікаві, розважальні програми та незабутні враження.  Дякуємо нашим супроводжуючим викладачам за терпіння, наполегливість, підтримку і розуміння під час табору. Дякуємо, що піклуєтесь про нас, навіть у цей час.

 Вітаємо всіх, хто повернувся додому з медалями! Так тримати, Фаховий коледж пишається вами!

«Все закінчується, але спогади залишаються назавжди».

Молнар Біонка-Флора

fb-share-icon
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial