Закулісна екскурсія здобувачів освіти ІІ курсу спеціальності «Дошкільна освіта»

Театр часто здається
більш реальним, ніж саме життя

Восени 2022 року Закарпатський обласний угорський драматичний театр започаткував нову програму під назвою Backstage-ON (Закулісна екскурсія).

30 травня 2023 року здобувачі освіти ІІ курсу спеціальності «Дошкільна освіта» Фахового  коледжу Закарпатського угорського інституту  імені Ференца Ракоці ІІ мали змогу поринути в чарівний, таємничий світ театрального мистецтва.

У театрі, який знаходиться у 400-річній споруді, екскурсантів зустріла Едіна Шін, в.о.директора Закарпатського обласного угорського драматичного театру. Закулісну екскурсію провів організатор Берегівського театру Балаж Райко.

Програма екскурсії тривала півтори години, студентки оглянули будівлю, зазирнули за лаштунки театру, дізналися про специфіку роботи та процес підготовки  театральної вистави. Крім того, мали змогу послухати цікаву розповідь про історію драматичного театру та приміряти копії чудових костюмів Шарі Федак, відомої театральної акторки, уродженки міста Берегове.

Під час закулісної екскурсії можна було взяти участь у різноманітних інтерактивних іграх, побачити зібрану колекцію костюмів та декорацій до вистав, дізнатися про видатних митців театру та найважливіші етапи театрального життя.

Цікаво було зазирнути до операторів театру, спостерігати за роботою світло-звукотехніки та процесом підготовки до вистави. Студентки зрозуміли, що робить театр театром, кого і чому називають справжнім актором.

Вважаємо, що після інтерактивної екскурсії тепер по-іншому будемо сприймати театральне мистецтво. Дякуємо Закарпатському обласному угорському драматичному театру за насичену враженнями закулісну екскурсію.

fb-share-icon
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial