Пам’ять про героїв вічна

24 жовтня 2022 року у Фаховому коледжі ЗУІ імені Ф. Ракоці ІІ з нагоди  66-ої річниці угорської революції 1956 року було проведено тематичну літературно-музичну композицію, програму якої підготувала викладач угорської мови і літератури  Каталін Кіраль.

Студенти ІІ курсу спеціальностей «Дошкільна освіта», «Соціальна робота», «Прикладна математика» розповідали про трагічні події в Угорщині революційної осені 1956 року, інсценували марш протесту студентів та представників інтелігенції в Будапешті, декламували вірші та співали патріотичні пісні.

Повстанці були виразниками прагнення народу до свободи та незалежності, вони проявили незламну волю й готовність до боротьби за щасливу долю свого народу.

Це було не просто повстання проти ненависної тоталітарної системи, а й вирішальний крок до початку змін в історії людства.

Це була революція, вплив якої сягав далеко за межі Угорщини, вона підвищила інтерес інших народів до здійснення демократичних процесів, а героїчний опір повстанців викликав захоплення в усьому світі.

Ми завжди пам’ятаємо яскраві промені тих жовтневих днів, беремо приклад з відважних героїв і черпаємо силу в умовах складної ситуації, що склалася, очікуємо відновлення миру.

fb-share-icon
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial