Участь у фестивалі «Зірки професій 2022»

5-27 квітня 2022 року в Будапештському конгресно-виставковому центрі HUNGEXPO відбувся XV Фестиваль «Зірки професій». Студенти нашого закладу щорічно відвідують цей престижний захід. У складі делегації, яка представила Фаховий коледж Закарпатського угорського інституту імені Ференца Ракоці ІІ,  були також студенти, які навчаються за  освітньо-професійною програмою «Прикладна математика».

Метою Фестивалю «Зірки професій» є професійна орієнтація молоді на оволодіння спеціальними практичними навичками, тому на ньому представлено різні професії, тут можна осягнути специфічні особливості професій, затребуваних на сучасному ринку праці.

Учасники конкурсів мають можливість спостерігати за тим, як змагаються кращі студенти, вже «професіонали» своєї справи. Це заохочує інших учасників до навчання й вдосконалення професійних умінь і навичок. Звичайно, найцікавішим для нас був відділ ІТ-систем та інфокомунікаційних мереж, в якому було представлено п`ять професій.

Один із експертів відділу розповів про обов’язки ІТ техніка-спеціаліста:

  • ІТ технік-спеціаліст компанії має багато завдань.Він повинен забезпечити постійну роботу ІТ-системи всієї компанії, встановити програмне забезпечення, зібрати дані та щоденно координувати роботу системи.
  • Якщо допустить помилку чи зробить що-небудь не так, це може завдати великої шкоди всій компанії. Тому на плечах техніка лежить велика відповідальність!

Найцікавіше кожному із нас було на декілька хвилин стати користувачем сучасного застосунку Google Earth VR, за допомогою якого можна досліджувати світ в абсолютно нових ракурсах, хоч коли телепортуватися в будь-який куточок світу.

На фестивалі також можна було спробувати здобути й інші практичні вміння: наприклад, в кулінарному мистецтві (виготовлення цукерок, ліплення марципанів) рукоділлі тощо). Захоплюючими були інтерактивні ігри й тестові завдання, за результатами яких отримали призові подарунки.

Після насиченої програми фестивалю студенти коледжу провели оглядову екскурсію історичною площею Героїв у Будапешті.

Ми вдячні, що в сьогоднішній складний період мали можливість здійснити цю поїздку та взяти участь у фестивалі професійної майстерності.

fb-share-icon
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial