Найкраще майбутнє для кожної дитини

Щорічно 20 листопада світова спільнота відзначає Всесвітній день дитини. Ще 20 листопада 1959 року Генеральна Асамблея ООН прийняла Декларацію прав дитини, а 20 листопада 1989 року – Конвенцію про їх права. З 1990 року у цей день відзначається річниця прийняття основоположних документів у сфері захисту прав дитини.

З метою поглибленого вивчення важливих документів про права дитини й формування у майбутніх фахівців дошкільної освіти відповідальності за захист і постійну підтримку своїх вихованців циклова комісія «Дошкільна освіта» оголосила конкурс творчих проєктів «Я люблю тебе таким, як ти є!».

На конкурс було представлено 16 творчих робіт, які виконували студенти І, ІІ і ІІІ курсів спеціальності «Дошкільна освіта», що згрупувалися в окремі підгрупи.

У номінації «Настільні ігри» перемогу здобули студентки ІІ-го курсу Олександра Горкі та Фанні Габор, які спланували й виготовили дидактичну гру на тему прав дитини для дорослих.

 Підгрупа студенток  І-го курсу у складі якої: Едіна Адам, Єва Білкей, Софія Язмін Боргато, Дора Ніколетта Горват, Анастазія Тарацкезі та Кінга Юско, – посіли І місце в категорії «Ілюстрації» за саморобну ілюстровану казку «Три веселки».

Журі конкурсу відзначило спеціальним призом Ангелу Матей та Ванессу Петер за написання збірки власних віршів «Винятковий подарунок» та ілюстрації до неї.

У номінації «Мовні творчі роботи» найкращою стала Дебрей Габріелла, студентка ІІ курсу, а майбутні  випускниці, Оршоя Кедебец та Крістіна Сабо, отримали спеціальні призи за розповіді дітям про їхні права у віршованій формі.

Учасники проєкту не тільки отримали призи, але й набули практичного досвіду, який уміло застосовуватимуть у майбутній професійній діяльності й у повсякденному житті.

 

fb-share-icon
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial