Студенти Фахового коледжу взяли участь в інтелектуальній грі «Економічний брейн-ринг»

25 березня 2021 року було проведено інтелектуальну гру «Економічний брейн-ринг» між студентами спеціальностей «Облік і оподаткування» освітньо-кваліфікаційного рівня «молодший спеціаліст» 2-3 курсів Фахового коледжу Закарпатського угорського інституту імені Ференца Ракоці ІІ  і першого (бакалаврського) рівня вищої освіти 1-2 курсів Закарпатського угорського інституту імені Ференца Ракоці ІІ.

 Даний захід уже втретє спільно організовано цикловою комісією «Облік і оподаткування» Фахового коледжу і кафедрою обліку і аудиту ЗУІ.

Цьогорічне дійство відбулося у рамках святкування в Україні Всесвітнього тижня грошей (Global Money Week) і було проведено у дистанційній формі за допомогою веб-платформи Google Meet.

Привітала всіх присутніх директор коледжу, к.п.н. Шовш К. С., яка акцентувала увагу на те, що такі інноваційні, інтерактивні методи допомагають урізноманітнити навчання та час дозвілля студентів, розвивають логічне мислення й кмітливість, активізують пізнавальну діяльність і комунікативну толерантність.

У грі взяли участь дві команди.  Кожна команда складалась із семи гравців. Команда Фахового коледжу (Черничко Дюла, Балла Авель-Олександр, Надь Гергель,  Радік Адріенн-Кінга, Албовк Габор, Баторі Вівіен, Товт Габріелла) і команда ЗУІ (Іжак Сілвестер, Балла Данієл, Гороні Жужанна, Шімон Віолетта, Торішня Фружіна, Ковроді Патріція, Марсенюк Елеонора).

 Загалом брейн-ринг складався з п’яти раундів:

  1. Візитка команд – Продай себе!
  2. Економічний квіз-батл (Kahoot)
  3. Креативне моделювання «валюти майбутнього» з відбитком пандемії COVID-19
  4. Дебати «Offline VS Online у вищій освіті»
  5. Турнір відеороликів «Можливості заощадження домогосподарств»

Студенти у грі проявили  неабиякі ораторські уміння, високі теоретичні знання  й креативне мислення, особливо у відстоюванні своєї позиції та власної думки під час дебатів.

Серед членів журі була присутня  представник стейкхолдерів Гусар Андрея, яка відзначила якісну підготовку здобувачів освіти і побажала успіху, творчих злетів та інноваційних підходів до майбутньої професійної діяльності.

Журі особливо звернуло увагу на оригінальність заздалегідь підготовлених комунікаційних відеороликів, які були присвячені актуальній темі економії персональних фінансів у побуті домашнього господарства.

Обидві команди показали якісну підготовку й відмінні знання, за результатами оцінювання першість отримала команда ЗУІ.

Бачо Р. Й., д.е.н., проф., завідувач кафедри обліку і аудиту ЗУІ наголосив, що участь у таких заходах підтримує дружні відносини між студентами, закріплює конкурентний дух і мотивує до постійного вдосконалення рівня своїх знань, адже під час змагань перевіряються обізнаність й отримані компетенції здобувачів, пов’язані з фінансовою та економічною грамотністю.

Журі та учасники хвилиною мовчання вшанували пам’ять ініціатора та основоположника даного заходу, кандидата економічних наук, доцента кафедри обліку і аудиту Семйон В.С.

Справжню мету  подібних змагань дуже влучно сформулював Альберт Ейнштейн: «Прагніть скоріше не успіху, а цінностей».

Організатори брейн-рингу –  Магурська Р. Й., Лоскоріх Г. Л., Потокі Г. Ф.

Ведучі заходу – Шебештень Е. Г. і Ленд’єл Ю. Ю.

Відповідальні за технічне забезпечення –  Потокі Г.Ф. і Баті А.З.

 

Оргкомітет

fb-share-icon
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial