Захист курсових робіт спеціальності «Прикладна математика»

10 травня 2024 року у Фаховому коледжі ЗУІ ім. Ференца Ракоці ІІ відбувся захист курсових робіт здобувачів фахової передвищої освіти ІІІ курсу спеціальності 113 Прикладна математика.

Студентів привітала к.п.н. Катерина Шовш, директорка Фахового коледжу, яка наголосила, що курсова робота є важливою складовою професійної підготовки майбутніх фахівців, має навчально-пошуковий характер, виконується з метою закріплення, поглиблення, узагальнення, при потребі розширення теоретичних знань та практичних навичок у галузі, з якою пов’язана обрана тема, набуття навичок їх застосування для комплексного вирішення індивідуальних практичних, в першу чергу прикладних завдань.

Голова циклової комісії Лайош Сіладі зазначив, що індивідуальна науково-пошукова робота з алгоритмізації та програмування створює можливість реалізувати себе на практиці, поглибити загальні та фахові компетенції. Він також ознайомив присутніх із регламентом роботи комісії по захисту курсових проєктів, побажав всім успішного захисту.

Публічний захист курсових робіт здійснювався перед викладачами циклової комісії «Прикладна математика».

Під час виконання курсових робіт студенти були націлені на створення оригінального програмного застосунку, їм потрібно було опрацювати відповідний теоретичний матеріал, пройти шлях від теоретичного осмислення актуальності обраної теми, постановки відповідної мети, через формулювання часткових завдань, методики реалізації проєкту, до формування програмного коду для керування застосунком, його реалізації на комп’ютері або/та смартфоні. Потрібно було ознайомитися та вивчити на базовому рівні необхідні мови програмування (наприклад, C#, Kotlin, Python), а також технології, що використовувалися під час виконання роботи (наприклад, зберігання даних на основі документів/баз даних, каркасну бібліотеку .Net Framework).

Прикладні математики і цьогоріч представили широкий спектр робіт. Вони вміло презентували результати своїх робіт, виступили з цікавими та змістовним доповідями.

Результати захисту курсових робіт показали, що здобувачі освіти уміло застосовують знання з алгоритмічних мов та програмування для розв’язання конкретних практичних завдань, мають навички оволодіння сучасними мовами програмування, що є необхідною передумовою становлення кваліфікованих фахівців відповідно до потреб сучасного ринку праці та запитів потенційних роботодавців.

Викладачі і в майбутньому надаватимуть необхідну підтримку студентам у реалізації їх пошукової чи дослідницької роботи. Циклова комісія надалі працюватиме в напрямку підтримання та налагодження зв’язків з підприємствами, установами та організаціями з метою поповнення та оновлення переліку актуальними тем, які можуть бути реалізовані нашими студентами в процесі виконання курсових робіт, індивідуальних або групових проєктів.

fb-share-icon
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial