Творчий проєкт «Стежками життя і творчості Кобзаря»

9 березня 2024 року виповнилося 210 років з дня народження талановитого українського поета, прозаїка, мислителя, живописця, гравера, етнографа, громадського діяча Тараса Григоровича Шевченка, чиє життя було нужденним, а прагнув він понад усе бути вільною людиною.

Щоб осягнути постать великого Кобзаря і зрозуміти життя Тараса Шевченка, здобувачі фахової передвищої освіти І-ІІ курсів Фахового коледжу ЗУІ ім. Ф. Ракоці ІІ об’єдналися у групи за спеціальностями та в рамках творчого проєкту «Стежками життя і творчості Кобзаря» здійснили пошукову роботу й підготували тематичні презентації.

Оцінювали презентації журі у складі: Шовш Катерина Степанівна, директорка Фахового коледжу; Маргітич Агнета Іванівна, голова циклової комісії загальноосвітніх дисциплін, викладачка української мови та літератури; викладачі англійської мови Денч Агнеш Гейзівна та Чурі Барбара Йосипівна; представниця студентського самоврядування Чік Доріна, студентка 4 курсу спеціальності «Дошкільна освіта» за такими критеріями: структура, зміст/ відповідність темі, грамотність, оформлення, представлення презентації. Після захисту презентацій журі визначило такі результати:

V місце – презентація «Шевченко – художник» –  група здобувачів освіти спеціальності «Прикладна математика»

ІV місце – презентація «Період заслання» –  група здобувачів освіти спеціальності «Облік і оподаткування»

ІІІ місце – презентація «Тарасове дитинство» –  група здобувачів освіти спеціальності «Соціальна робота»

ІІ місце – презентація «Життя у Петербурзі» –  група здобувачів освіти спеціальності «Туризм і рекреація»

І місце – презентація «Життя після заслання» –  група здобувачів освіти спеціальності «Дошкільна освіта».

Минуло два століття від тої епохи, коли жив і творив славний син українського народу. Але і сьогодні його слово живе між нами.

Читайте його твори! Безсмертні віршовані рядки допоможуть осмислити минуле та зазирнути в майбутнє, відкрити для себе нове в мудрих «думах» поета-пророка.

У поезії «І мертвим, і живим, і ненарожденним *землякам моїм в Украйні і не в Украйні Моє дружнєє посланіє» Тарас Григорович закликає нас:

…Не дуріте самі себе!
Учітесь, читайте,
І чужому научайтесь,
Й свого не цурайтесь.

fb-share-icon
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial