Вшанування пам’яті мучеників Араду

5 жовтня 2023 року у Фаховому коледжі Закарпатського угорського інституту імені Ф. Ракоці ІІ відбувся традиційний захід, на якому вшанували пам’ять угорських офіцерів, розстріляних 6 жовтня 1849 року.
Присутні хвилиною мовчання вшанували захисників нашої держави та мирних жителів, які трагічно загинули внаслідок збройної російської агресії проти України.
Здобувачі освіти ІІ курсу продекламували вірші угорських поетів та виконали народні пісні, висловлюючи шану мученикам Угорської революції та визвольної боротьби 1848 -1849 років.
Арад – це  символ угорського народу вже 174 роки. День 6 жовтня  назавжди закарбувався в пам’яті угорців. Ми та наші нащадки зобов’язані пам’ятати цю героїчну подію нашої історії!
Трагічний герой в історії народу уособлює фронтовий прорив у майбутнє, руйнує жорсткі рамки людини, визначає велич людини за новими мірками.. Арад нагадує нам про усвідомлення прагнення до свободи; про обов’язок ніколи не здаватися; про сповідання загальнолюдських цінностей.

Здобувачі освіти та викладачі Фахового коледжу 6 жовтня долучилися до заходу, проведеного в Культурному центрі ім. Жиґмонда Перені, що на околиці Берегова, де відбулося покладання вінків до меморіальної дошки Жиґмонду Перені, активному учаснику визвольної боротьби угорського народу.

fb-share-icon
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial