Вшанування пам’яті героїв Революції 1956 року

23 жовтня 2023 року здобувачі освіти та викладачі Фахового коледжу Закарпатського угорського інституту імені Ференца Ракоці ІІ вшанували пам’ять борців проти  комуністичної диктатури, героїв Угорської  революції 1956 року,.  В актовій залі коледжу провели захід, у програмі якого відбувся ракурс в історичне минуле 1956 року, ретроспектива була збагачена виступом студентського хору та декламуванням віршів про трагічні події антирадянського повстання.

На запрошення Асоціації імені Ференца Ракоці 24 студенти та 3 викладачі Фахового коледжу взяли участь у проведенні заходів у місті Будапешт. Вони долучилися також до факельної ходи на честь борців за незалежність Угорської республіки та гуртом пройшли від Університету мистецтва та дизайну до пам’ятника Йожефа Бема,

У місті Берегове .благодійним фондом «Геніус»  було проведено традиційне вшанування жертв революції біля пам’ятника на залізничному вокзалі, який символізує придушення угорського повстання. Група студентів та викладачі коледжу взяли участь у церемонії покладання вінків. Ще одна група здобувачів освіти відвідали пам’ятні місця історичних подій 1956 року в Ужгороді в рамках навчально-пізнавальної екскурсії «Це наша Батьківщина».

fb-share-icon
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial