Конкурс наших юних літераторів у Національному музеї

У 2023 році відзначаємо 200 річницю з дня народження угорських поетів Шандора Петефі та Імре Мадача. З цієї нагоди Асоціація ім. Ракоці спільно з Угорським національним музеєм організувала конкурс для учнів загальноосвітніх шкіл у 3 раунди.

Після успішного завершення першого туру онлайн-змагання до півфіналу пройшли дві команди Фахового коледжу Закарпатського угорського інституту імені Ференца Ракоці ІІ: ” Bizakodók ” (Вероніка Бунда, Камілла Сотмарі, Вівіен Трашкі) та ” Ifjú irodalmárok” (Дарина Діовші, Катерина Кидибиц, Біанка Матей).

2-й тур конкурсу проходив у Національному музеї. Письмовий тур містив запитання, пов’язані з життям Імре Мадача та його найвідомішим твором «Трагедія людини».

Вистава «Сім’я Тотів» Іштвана Еркеня, фантастично зіграна берегівськими акторами в Національному театрі, принесла справжнє задоволення студентам, які люблять літературу.

Під час підготовки та конкурсу студенти поглибили знання про драму людства і дивляться на її послання як на компас у своєму житті: «Я казав Тобі, людино: борись і непохитно вір».

fb-share-icon
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial