«Студент року» 2023

 У травні 2023 року Фаховий коледж Закарпатського угорського інституту імені Ференца Ракоці ІІ п’ятий раз оголосив конкурс «Студент року». Незважаючи на те, що 2022/2023 навчальний рік видався важким, 15 студентів номіновано на почесне звання «Студент року». Це ті талановиті студенти, які використовують свої здібності, подаючи приклад своїм одноліткам як у навчанні, так і в громадській роботі. Ми ними пишаємося, бажаємо їм і надалі зберігати свої хороші якості та підвищувати престиж Фахового коледжу.

 Студентку ІІ курсу спеціальності «Дошкільна освіта» Адам Едіну за високі успіхи в навчанні та активну участь у житті групи та нашого закладу номінувала куратор Каталін Кіраль. Активна учасниця конкурсу ораторського мистецтва імені Йожефа Етвеша, організованого ELTE, а також конкурсу рідної мови. Одна з активних учасників громадського життя коледжу та студентського самоврядування, наразі заступник голови.

 Барта Цінтія, студентка ІІ курсу спеціальності «Облік і оподаткування», за результатами олімпіад з угорської мови та літератури номінувалася шляхом самовисування. Щороку бере участь у конкурсі з правопису імені Караді, де посідає призові місця. На районному турі конкурсу з правопису імені Йожефа Імплома зайняла II місце. Проявила свої знання не лише в галузі орфографії, а й отримала призові місця в конкурсах з написання есе та оповідань. На Закарпатському угорському конкурсі ораторського мистецтва цього року посіла ІІ місце. Активна учасниця студентського самоврядування.

 Боргато Язмін-Софія, студентка ІІ курсу спеціальності «Дошкільна освіта», подала заявку за результатами олімпіад з угорської мови. Язмін різнобічна особистість. Підтвердила свої здібності як у гуманітарних, так і в точних науках. Активна учасниця мовного конкурсу рідної мови, у 2023 році посіла ІІІ місце. Протягом двох років навчання у Фаховому коледжі кілька разів мали змогу насолоджуватися її грою на фортепіано, на конкурсі талантів посіла І місце. Лауреатка спеціальної нагороди конкурсів з написання есе. Має активні організаторські здібності.

 Габор Фанні, студентку ІІІ курсу спеціальності «Дошкільна освіта», номінувала куратор Шімон Дьенді. Фанні бере активну участь у громадському житті коледжу групи. Успішно взяла участь у конкурсі оповідання та декламуванні поезії, організованому Pro Cultura Subcarpathica. На конкурсі «Карикатура наших страждань» Університету ім. Джон Фон Неймана посіла ІІІ місце. На ІІ конкурсі педагогічних колективів, організованому технікумом імені Антала Надя та Фаховим коледжем (місто Надькалло), отримала разом із одногрупниками спеціальний приз.

 Гопак Александра була рекомендована цикловою комісією «Прикладна математика» та куратором Кудлотяк Чабою. Олександра одна з найкращих студентів своєї групі. З кожного предмета намагається викластися максимально. Дуже здібна, мала відмінні результати з усіх загальноосвітніх предметів. Протягом багатьох років постійна учасниця програми талантів Genius. Була активним слухачем сесій з підготовки математичних талантів ім. Пал Ердош в Угорщині, чимало допомагала в організації роботи студентського самоврядування. Була запрошена на Закарпатську наукову студентську конференцію. Успішно брала участь в олімпіадах з математики, інформатики та фізики.

 Гевеші Емілія, студентка ІІ курсу спеціальності «Прикладна математика» була номінована цикловою комісією «Прикладна математика» та куратором Павлом Маков.
Емілія – одна з найстаранніших студенток у своїй групі, має найвищий середній бал у групі. Бере активну участь в організації студентського життя в закладі. Талановита і досягає успіхів як у природничих, так і в гуманітарних науках. Вона є постійною учасницею талановитих вікендів, які організовує центр «Геніус». Вона досягла відмінних результатів на предметних олімпіадах ЗУПТ та інших регіональних конкурсах. Її присутність і завжди хороший настрій позитивно впливають на групу. Вона є активним членом студентської ради, ініціатором та організатором кількох групових заходів, ефективно представляє своїх одногрупників.
Регулярно бере участь у престижній програмі розвитку математичних талантів ім. Пала Ердеша.
Був запрошеним учасником Закарпатської наукової студентської конференції.
У 2021-2022 навчальному році посіла 3 місце в олімпіаді з математики та географії «Gőcze Zoàrd».
У 2022 році посіла 2-е місце в поетичному конкурсі гуртка “Vörösmarty” міста Матеcалка, а в 2023 році – 1-е місце.
У конкурсі декламаторів до Дня поезії ЗУПТ посіла 3-тє місце.
У конкурсі читців закарпатської балади в Ужгороді посіла  1 місце.
Фіналістка 15-го конкурсу читців балад Карпатського басейну імені угорського поета Араня Яноша для учнів загальноосвітніх  шкіл.
Також представляла Закарпаття на Міжнародній угорській олімпіаді з математики в Мішкольці.

 Олександра Горкі, студентка ІІІ курсу спеціальності «Дошкільна освіта», була номінована своїм куратором Дьенді Шімоном на основі її активної участі в житті закладу та групи. Вона представляла наш навчальний заклад на кількох конкурсах. У комплексному командному конкурсі «Знаменита подорож Верецке», посіла 2 місце.
Разом зі своїми товаришами по команді була нагороджена спеціальним призом на II Національному конкурсі педагогічних команд, організованому Професійно-технічним училищем Антал Буда Надь. Грає на флейті на різних заходах Фахового коледжу.
Вона є активним членом Студентського самоврядування.

 Горвата Андраша, студента ІІ курсу спеціальності «Прикладна математика»  було номіновано цикловою комісією «Прикладна математика».
Андраш – один з найпрацьовитіших студентів у своїй групі, його поведінка є зразковою. Він виконує поставлені перед ним завдання з максимальною точністю, креативністю, унікальним баченням, акуратністю і вимогливістю. Він завжди чесний і справедливий. Має відмінні результати з математики та інформатики. Його інтереси дуже широкі, завжди прагне до глибокого розуміння. Його прихильність до ІТ є зразковою, і він виходить за рамки обов’язкової навчальної програми, щоб дізнатися якомога більше в цій галузі.

 Ізай Мелісса, студентка ІІІ курсу спеціальності “Прикладна математика” була номінована цикловою комісією «Прикладна математика» за рекомендацією куратора Ленарда Шімон. Протягом трьох років навчання вона завжди досягала високих результатів.
Вона дуже талановита і завжди прагне зробити все можливе. Мелісса завжди виконувала поставлені перед нею завдання з точністю, якістю і акуратністю. У математиці та обчислювальній техніці вона має сильні логічні здібності та унікальний спосіб мислення. Вона має здатність застосовувати свої знання на практиці. Свій проєкт на останньому курсі “Написання предметно-орієнтованої мови програмування для інтерпретації математичних виразів” захистила на “відмінно”, виконана нею робота демонструє її талант до алгоритмічної роботи.

 Модар Патрік, студент ІІ курсу спеціальності «Прикладна математика», був номінований цикловою комісією «Прикладна математика» за рекомендацією свого куратора Павлом Мако.
Він є одним з кращих студентів у своїй групі. Талановитий як в математиці, так і в комп’ютерних науках. Він відмінний оратор, що неодноразово демонстрував на шкільних заходах. Він надійний, доброзичливий студент, з широким колом інтересів і самосвідомістю. Він бере участь у  «Genius Talent Weekends» та Програмі математичних талантів імені Пала Ердоша. Патрік також активно займається громадською роботою, часто бере участь у загальноколеджських заходах, пам’ятних датах та святкуваннях. Він багато допомагає своїм однокурсникам в засвоєнні навчальної програми.
Важливо підкреслити, що його наполегливість, старанність і талант допомогли йому досягти значних успіхів, посівши призові місця на кількох окружних та регіональних олімпіадах, а його прагнення до навчання є зразковим.
У 2021-2022 навчальному році посів І місце на конкурсах Зоард Гьоче з математики, Іштван Дьорфі – з фізики, Альберт Сентдьорді – з хімії та географії.
У 2022-2023 навчальному році посів І місце на конкурсах «Зоард Гоче» та «Ілона Зріні» з математики, на конкурсі «Іштван Дьорфі» – з фізики. Представляв Фаховий коледж на XV Карпатському басейновому угорському конкурсі балад ім. Араня Яноша, а також представляв Закарпаття на Міжнародній угорській олімпіаді з математики в Мішкольці.

 Матей Ангеліна –   здобувачка освіти ІІ курсу спеціальності «Дошкільна освіта» представлена на конкурс «Студент року» куратором групи Kатерина Кіраль. Протягом двох років навчання вона показала себе відповідальною, брала активну участь у житті групи та коледжу. У 2021-2022 н. р. посіла третє місце на предметній олімпіаді ЗУПТ з фізики, перше місце – з української мови та літератури, а в 2022-2023 н. р. здобула третє місце на предметній олімпіаді ЗУПТ з української мови та літератури, також  успішних результатів досягла в мовному конкурсі «Наша мила, рідна, мова». Восени 2022 року студентка взяла участь у конкурсі оповідань, організованим Pro Cultura Subcarpathica, де отримала спеціальний приз. Була активною учасницею Закарпатського конкурсу угорського мовлення у 2023 році. У жовтні 2022 року студентське самоврядування Фахового коледжу  обрало її найстараннішою студенткою.

 Молнар Біонка-Флора –   здобувачка освіти ІІ курсу спеціальності «Облік і оподаткування» подала заявку на участь, поскільки показала відмінні результати в навчанні та брала активну участь у житті Фахового коледжу. Вона досягла успішних результатів з англійської мови, взяла участь у конкурсі ораторського мистецтва ім. Етвеша Йожефа. На конкурсі юних аматорів «Хто що вміє» продекламувала власний вірш. Здобувачка освіти отримала спеціальний приз на конкурсі есе «Прапор і герб Угорщини». Вона є активною учасницею студентського самоврядування. У 2022/2023 навчальному році виконувала обов’язки голови студентського самоврядування.

 Леньов  Барбара –   здобувачка освіти ІІІ курсу спеціальності «Туризм» представлена  куратором групи Ференцом Бірток. Вона показала відмінні результати в навчанні, зразкову поведінку, представляла навчальний заклад на різних заходах. У 2021 році брала участь у предметних олімпіадах з біології, української мови та літератури, англійської мови, географії та фізики.  І місце посіла в конкурсі з угорського правопису імені Ласло Караді, у 2023 році – І місце на орфографічному конкурсі з угорської мови ім. Імплома Йожефа. У грудні 2022 року вона брала участь у танцювальному конкурсі.

 Орос Камілла – здобувачка освіти ІІІ курсу спеціальності «Облік і оподаткування» за зразкову поведінку та старанність у навчанні була представлена до нагороди цикловою комісією «Облік і оподаткування». Під час навчання зарекомендувала себе як різнобічна особистість. Вона бере активну участь у заходах Global Money Week, представляла заклад на конкурсі з економіки, що відбувся цього року, і відіграв важливу роль в організації Дня кар’єри, де показала свою креативність, логічне мислення, стійкість та здібності.

 Тарацкезі Анастазія – здобувачка освіти ІІ курсу спеціальності «Дошкільна освіта» представлена на конкурс «Студент року» куратором групи Kатерина Кіраль. Анастасія – активна учасниця поетичних конкурсів, неодноразово брала участь у святкових заходах закладу, де виступала з віршами, співала, танцювала. У березні 2023 року вона отримала спеціальний приз на конкурсі декламаторів балад, організованим Ужгородським національним університетом. Вона учасниця національного шкільного конкурсу балад, що проходив у м. Надькереші, успіху досягла у поетичному конкурсі ЗУПТ. Вона активна учасниця сучасного танцювального гуртка.

fb-share-icon
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial