Вшанування пам’яті

 17-18 березня 2023 року за підтримки Товариства імені Ракоці здобувачі освіти Фахового коледжу ЗУІ ім.Ф.Ракоці ІІ взяли участь у навчально-пізнавальній екскурсії в Угорщину.

 У місті Шаторолйоуйгей зустрілися з однолітками, студентами, які навчаються в Греко-католицькому аграрно-харчовому технікумі, професійній школі та коледжі «Георгікон». Біля пам’ятника Шандору Петефі разом вшанували пам’ять про угорців, борців за незалежність. Студентка першого курсу Фахового коледжу (спеціальності «Облік і оподаткування») Трашкі Вівен продекламувала вірш Шандора Петефі «Національна пісня». До пам’ятника Петефі поклали вінок та за традицією заспівали «Заклик».

 

 У другій половині дня ми відвідали музей та велику бібліотеку, яка знаходиться в  Шарошпатацькому реформатському коледжі. Купол бібліотеки оригінально збудовано, він надзвичайно красивий і зачаровує відвідувачів.

 Наступною зупинкою екскурсії став відомий старовинний замок епохи Ракоці, на окремій екскурсії по замку оглянули приміщення та цікаві виставки й експозиції.

 Вісімнадцятого березня ми відвідали Музей угорської мови. Інтерактивні експонати справили на всіх незабутні враження. Виставка під назвою «Звичайні стежки по-іншому» («Szokott ösvényen szokatlanul») присвячена життєвому і творчому шляху відомого новатора угорської мови Ференца Казінці.

 Традиційно колективно пішки піднялися на вершину Кальварії в місті Шаторолйоуйгей, на оглядовій площадці  увінчали пам’ятник та виконали національну молитву.

 Ми вдячні товариству імені Ракоці за організацію поїздки. Враження про екскурсію незабутні!

fb-share-icon
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial