Сповнені вражень вихідні

«Ми підтримуємо справу старшокласників, адже за ними майбутнє» – в дусі цієї ідеї був організований Лідерський форум учнівської молоді Карпатського басейну Асоціації Ракоці, який цього року відбулося 24-26 лютого.

Фаховий коледж Закарпатського угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ отримав можливість взяти в ньому участь.

 Метою вихідних був розвиток  потенційних, лідерських якостей у студентів.

У п’ятницю після вступної промови на нас чекала захоплююча програма. Поділившись на різні групи, ми знайомилися, грали у творчі ігри та організували уявну програму.

У суботу ми з нетерпінням чекали дуже змістовного дня. Опівдні ми взяли участь у вшануванні пам’яті жертв комунізму біля Національного меморіалу мучеників.

У другій половині дня ми взяли участь у дуже змістовному та корисному круглому столі із запрошеними гостями: Еніко Полус, спеціалістом із психічного здоров’я, Лайошем Колларом, професором медицини, президентом гуртка професорів Баттянь, Кевіном Діллером, засновником Мобілфокс.

Увечері ми подивилися виставу «Тринадцять яблунь» в Угорському національному театрі. Вистава представила наслідки Тріанонського мирного договору 1920 року та його наслідки через життя угорської родини за твором Альберта Ваша.

У неділю до обіду дослідник освіти Вілмош Ваш провів мотиваційну лекцію.

Крім цього, метою вихідних було також встановлення нових стосунків. Я думаю, що можу сказати від імені всіх нас, що нам вдалося знайти нових друзів за ці кілька днів, і, що не менш важливо, ми змогли знову зустрітися з друзями, з якими ми познайомилися на попередніх заходах Асоціації Ракоці.

Ми дуже вдячні Асоціації Ракоці за те, що дозволили нам взяти участь у цьому Форумі лідерів і надали нам безкоштовне проживання, харчування та автобус, необхідний для подорожі.

Адам Едіна

fb-share-icon
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial