Ми запалили першу свічку Адвенту

Після першої неділі Адвенту, у понеділок 28 листопада 2022 р. у Фаховому коледжі Закарпатського угорського інституту запалили свічку Віри, першу свічку Адвенту.

 Це багаторічна  традиція коледжу. Першокурсниці, у майбутньому вихователі дошкільної освіти, мали честь продовжити цю традицію.  Гарні, співочі голоси дівчат наповнили актовий зал, у якому зібралися всі студенти коледжу. Під фортепіанний супровід Язмін Софії Борґато першокурсниці виконали пісню «Вісник Адвенту». В короткій програмі було пояснення етапів періоду очікування Різдва, а також розповіді про народні традиції,  пов’язані з Адвентом. Греба Патрісія налаштувала присутніх на запалювання першої свічки,  декламуючи віршовані думки Ервіна Араньоші в очікуванні приходу Ісуса:

«Відкрий душу з любов’ю,

обійми весь світ,

Забажай, щоб кожна людина

була благословенною тут, на землі!»

 

На завершення директор Катерина Шовш подякувала студентам і куратору групи Кокаш Ержебет за виступ та звернулася до всіх зі словами: «Очікування Різдва спонукає всіх жити як єдина спільнота. Уважно треба відноситися один до одного, підтримувати та допомагати оточуючим». Вона висловила впевненість, що якщо ми будемо вірити в прихід Сина Божого і молитися, то довгоочікуваний мир прийде у наше життя.

fb-share-icon
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial