Предметний тиждень «Мови єднають нас»

З 07.11 по 11.11 2022 р.  у Фаховому коледжі ЗУІ цикловою комісією загальноосвітніх дисциплін було організовано та проведено предметний тиждень «Мови єднають нас» у формі різних цікавих інноваційних заходів,  де активну участь взяли здобувачі освіти І-ІІ курсів.
            Метою всіх проведених заходів було пропагування грамотності з англійської, угорської та української мов, виховання високої мовленнєвої культури, збагачування словникового запасу, сприяння самореалізації кожного учасника, задіяного у програмі тижня, створення емоційно-позитивного мікроклімату. Одним із шляхів реалізації даної мети є залучення студентів до участі в різноманітних інтерактивних конкурсах.
            Відкриття предметного тижня розпочалось із поетичної майстерні, зустрічі  з юною поетесою Лейвої Аліз,  випускницею Фахового коледжу. Юна поетеса ознайомила студентів із жанром японської ліричної поезії — хайку (хоку). Вона показала структуру цього незвичного жанру, що складається з 17 складів і відрізняється простотою поетичної мови, свободою викладу. Також було оголошено про індивідуальний конкурс  «Титан мов», у якому студенти мали змогу позмагатись за почесне звання «Титан мов», умовою якого було показати знання з англійської,української та угорської мов.

      День другий розпочався з англійської мови, протягом дня здобувачі мали виконати різні види завдань у квесті «У світі англійської мови». Цього дня відбувся  І етап індивідуального конкурсу «Титан мов» з англійської мови.

      З нагоди Дня української писемності та мови, студенти разом з викладачами долучилися до написання Всеукраїнського радіодиктанту національної єдності 2022. Учасники флешмобу отримали можливість не лише перевірити свій рівень з орфографії та пунктуації, а й продемонструвати свою єдність та щире бажання знати українську мову. Студенти продовжили участь у ІІ етапі індивідуального конкурсу «Титан мов» з української  мови, і мали змогу поринути у світ краси української мови, перевірити раніше набуті знання, продемонструвати творчі вміння, кмітливість та винахідливість.  Студенти-другокурсники із зацікавленням виконували інтерактивні вправи у грі-конкурсі «Найкращий знавець української мови».

   Четвертий день предметного тижня так само був насичений і цікавий. Розпочався День угорської мови з інтерактивно-пошукової гри «Мовний кешінг». Викладачі-словесники показали нові педагогічні технології, продемонстрували найрізноманітніші форми роботи, які вони використовують у своїй педагогічній праці з метою розвитку креативності студентів. Студенти продовжили участь у ІІІ етапі індивідуального конкурсу «Титан мов» з угорської мови. Також було проведено конкурс з угорського правопису, під час якого студенти виявили мовні знання та творчі здібності.

   Отже, після обговорення результатів проведення предметного тижня визначили активних учасників та переможців конкурсу знавців мов (англійської, угорської, української).
І місце — ДО-ІІ/3
ІІ місце — ОО-І/1
ІІІ місце — ПМ-І/1
            В індивідуальному конкурсі «Титан мов» визначено найкращого знавця української та угорської мов — Матей Ангелу (ДО –ІІ/3),  англійської мови — Матей Ніколету (ОО – І/1) та Матей Доріну (СР – І/1), угорської мови — Адам Едіну (ДО –ІІ/3).

     Слід відзначити творчу роботу викладачів-словесників, які доклали багато зусиль, щоб заходи пройшли на належному рівні. Пам’ятаймо, що мова – безцінний скарб, який ми отримали у спадщину і мусимо передати далі.

 

fb-share-icon
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial