Унікальна прем’єра інтерактивної вистави….

Що таке мистецтво? Що таке успіх? Про що мріє людина? Чи добре, якщо бажання збуваються? Чи правильно підпорядковувати всі життєві цінності мріям? – такі питання виникають після перегляду вистави «Чайки» А. Чехова за постановкою Естер Деві Біро у виконанні трупи Закарпатського обласного угорського театру.

 29 жовтня та 5 листопада студенти Фахововго коледжу ЗУІ ім. Ф. Ракоці ІІ взяли участь у показі вистави, яка відбулася на сцені нашого закладу. Під час п’єси студенти мали змогу спостерігати за народженням, ширянням та загину Чайки. Вистава була цікаво побудована, тому  що всі присутні стали активними учасниками подій, коли актори перевтілювалися у Ніну, Аркадіну, Треплєва,  Тригоріна, а студенти могли відтворювати, аналізувати, впливати на події, що відбувалися на сцені. Ця інсценізація дала можливість інтерактивно спілкуватись мовою театру, а також пізнати себе, свої реакції, свої недоліки та позитивні риси.

Уперше в нашому закладі відбулася справжня, унікальна, незвична прем’єра класичної п’єси в нетрадиційному форматі. Персонажі та ситуації вистави були життєподібні, шокували глядачів своїми швидкими перевтіленнями з реальності у фікцію, мінімалістичні декорації тільки підкреслювали значимість подій та характерні риси дійових осіб. Як наші студенти сформулювали: «Це було круто!».

Дякуємо за ідеї та їх втілення Закарпатському обласному угорському театру.

fb-share-icon
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial