День відкритих дверей у Фаховому коледжі вдруге

18 травня вже вдруге в цьому році у Фаховому коледжі Закарпатського угорського інститут імені Ференца Ракоці ІІ відбувся День відкритих дверей.

Майбутніх вступників та їхніх батьків на зібранні привітала директорка коледжу Катерина Шовш, яка розповіла про коледж як заклад фахової передвищої освіти та освітньо-виховну діяльність педагогічного колективу. За її словами, в коледжі можна здобути освіту за п’ятьма спеціальностями: Дошкільна освіта, Соціальна робота, Облік і оподаткування, Прикладна математика, Туризм і рекреація.

«Ми пропонуємо конкурентоспроможні професії, які є затребуваними на ринку праці. Яку б освітньо-професійну програму вступник не обрав, після виконання її він неодмінно зможе працевлаштуватися»,наголосила директорка.

Студентка третього курсу спеціальності «Соціальна робота» Біанка Туровці від імені здобувачів освіти коледжу привітала присутніх і назвала ключові аспекти, чому варто для продовження навчання обрати саме Фаховий коледж, а також розповіла майбутнім студентам про традиції закладу, культурно-масові заходи та дозвілля здобувачів освіти.

Відповідальний секретар Приймальної комісії Ержебет Кноблох ознайомила присутніх із Правилами вступу 2023 року, а також розповіла про найважливіші дати вступної кампанії, яка триватиме з 23 червня по 13 липня. Цього року для вступу необхідно створити персональний електронний кабінет. і подати комісії заяву та мотиваційний лист українською та угорською мовами. Абітурієнт може подавати документи на кілька спеціальностей.

Навчання у Фаховому коледжі безоплатне, упродовж 4 років навчання всі студенти мають право на стипендіальне забезпечення.

Решту частину дня учасники заходу присвятили знайомству з навчальним закладом та викладачами циклових комісій. Відвідувачі побували в навчальних кабінетах, могли переглянути профорієнтаційні презентації. Лялькову виставу показали переможці міжнародного конкурсу педагогічних команд, студенти, які навчаються за спеціальністю «Дошкільна освіта». Цікаво про соціальну роботу розповів Стефан Гогола, голова циклової комісій, «Соціальна робота», про алгоритм підготовки техніків-програмістів за програмою «Прикладна математика» абітурієнти дізналися від голови циклової комісії Лайоша Сіладі, викладач Ленард Шімон презентував практику застосування 3D- моделювання. Крім того, відвідувачі змогли стати учасниками інтерактивною освітньої гри, запропонованої майбутніми фахівцями з обліку та оподаткування, дізнатися більше про туризм, побачити спорядження туриста й мандрівника і випробувати себе, виконуючи цікаві завдання.

fb-share-icon
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial