Урочисте відкриття 2021/2022 навчального року у Фаховому коледжі ЗУІ

Шостого вересня 2021 року у Фаховому коледжі ЗУІ імені Ф. Ракоці ІІ відбулося урочисте відкриття 2021/2022 навчального року, яке традиційно проводиться в Берегівському римо-католицькому костелі Воздвиження Святого Христа. Священники римо-католицької, греко-католицької та реформатської конфесій спільною молитвою розпочали урочисте зібрання. Пасторське слово кожного звучало як повчання для присутніх загалом і  першокурсників зокрема. Старанність у навчанні, наполегливість у досягненні мети, наснага до подолання життєвих невдач, любов до ближнього зміцнюють  віру  в Господа Бога, сповнюють надією і любов’ю серця християн.

Присутні привітали почесних гостей свята.

Вітальні промови виголосили ректор ЗУІ імені Ференца Ракоці ІІ Степан Черничко, генеральний консул Консульства Угорщини в м. Ужгород Йожеф Бачкаі, директор департаменту освіти і науки Закарпатської ОДА Мар’яна Марусинець, президент ЗУІ ім. Ф. Ракоці ІІ Ільдіка Орос.

Зворушливою була святкова промова Катерини Шовш, директора Фахового коледжу ЗУІ імені Ференца Ракоці ІІ.

Приємно, що восьмий навчальний рік розпочинаємо в новій будівлі, модернізованому освітньому просторі, в якому навчатиметься 118 першокурсників, рекордна кількість зарахованих у результаті успішно проведеної вступної кампанії 2021 року, – відзначила директор і побажала студентам успіхів на шляху до оволодіння професійними знаннями.

Першокурсники хором урочисто промовили клятву студентів Фахового коледжу. З дотриманням дистанції, в білих рукавичках вони поважно пройшли церемонію подання руки керівникам навчального закладу.

Студенти другого курсу привітали першокурсників піснею – виконанням 42 Псалма – , декламуванням вірша «Продовження» угорського поета Вільмоша Ковача.

Священники надали благословення студентам і педагогам на новий навчальний рік. «Через пізнання видимого світу набути знання про світ невидимий!».

fb-share-icon
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial