Віртуальний тур Музеєм грошей для обліковців

  13 березня  2024 року в рамках вивчення  освітньої компоненти «Основи фінансової грамотності» здобувачі  фахової передвищої освіти спеціальності 071 «Облік і оподаткування» Фахового коледжу ЗУІ ім. Френца Ракоці ІІ відвідали  віртуальну екскурсію в режимі реального часу від Національного банку України на тему «Історія грошового обігу в Україні».

Під час віртуального туру до Музею грошей  Національного банку України у супроводі гіда обліковці побачили історію України крізь призму банкнот та монет, які були в обігу на наших теренах від найдавніших часів до сучасності. Колекцію музею складають домонетні форми грошей, античні, середньовічні монети,  банкноти Української Народної Республіки, а також гроші радянського періоду і сучасної незалежної України. Музей грошей славиться унікальною експозицією, яка ілюструє історію грошового обігу в Україні: понад 3,5 тис. експонатів, зокрема 180 із них представлені у форматі 3D.

Віртуальний тур дав можливість здійснити прогулянку музеєм, розглянути експонати з усіх боків та докладніше дізнатися про кожну музейну вітрину. Також  здобувачі освіти мали змогу подивитись  унікальний експонат – 3D-зображення злитка із золота, видобутого в Мужіївському родовищі Закарпатської області.

Такі екскурсії є вагомим складником формування фінансової культури та вдосконалюють набуті знання  здобувачів освіти щодо історії національної грошової одиниці.

fb-share-icon
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial