ПМ-вікенд або пошук скарбів у прикладних математиків на вихідні

В освітньо-професійній програмі спеціальності «Прикладна математика» особливий акцент приділяється розвитку компетенцій, що належать до так званої «soft skills» категорії.  Стати конкурентно-спроможним фахівцем, бути ефективним можливо, якщо практикуємо співпрацю, участь у командній роботі, творчий підхід у вирішенні проблем, розвиваємо комунікативні навички, притаманні швидка реакція на виклики, здатність брати на себе відповідальність, а також стресостійкість, тобто вміння діяти навіть під тиском. Ці компетенції слід розвивати окрім безпосередньо навчального процесу і  в рамках інших програм. З цією метою був організований ПМ-вікенд, в якому взяли участь студенти всіх чотирьох курсів та викладачі нашої спеціальності.

Розвиток правильної самооцінки, відповідальності та здатності приймати самостійні рішення, ініціативи та проактивності, прагнення до постійного розвитку, вмотивованість – ці компетенції та якості є вирішальними у професійному житті, вони визначають основи успішної командної роботи та побудови кар’єри.

Саме для реалізації цих аспектів циклова комісія «Прикладна математика» організували заходи вихідного дня. На учасників чекала гра «Пошук скарбів» та інтерактивне заняття «Поза схемами».

На пошуки скарбів вирушили команди з п’яти осіб. Прихований QR-код привів до цифрового тесту, звідти через алгоритмізацію задачі Coding Hour на шукачів скарбів чекав спеціальний числовий кросворд, повний особливих логічних головоломок. Після проходження смуги фізичних перешкод, треба було розв’язати судоку та отримати код до наступної локації. На учасників  чекали ще змагання з комп’ютерних ігор. Виконання  завдань було можливим за умови тісної кооперації всіх учасників

Після проекту «Пошук скарбів» на студентів чекала сесія «Поза схемами». У фокусі кооперативних занять були співпраця та спілкування всередині та між групами.

Після спільної вечірки з піцою був організований ще кіноклуб. Відверті розмови, спільне обговорення проблемних ситуацій сприятимуть створенню конструктивної атмосфери серед студентів.

Наступного дня здобувачі освіти окремо першого-другого та третього-четвертого курсів спільно аналізували результати вимірювання інституційної анкети задоволеності освітніми, інфраструктурними, організаційними та іншими послугами та можливостями коледжу. Дуже важливо конкретизувати числові оцінки, отриману на основі опитування, сформулювати пропозиції, які можуть допомогти якісній освіті.

Ми дякуємо викладачам Іштвану Гоголі, Ержебет Кноблох, Ірен Орбан, Максиму Медве, Чобо Кудлотяку, Йожефу Сочка, Ленарду Шимону, Павлу Маков та Лайошу Сіладі за організацію різноманітних та корисних програм.

Ми впевнені, що ПМ-вікенд  – це не просто гарний спогад, а справді конструктивна подія в житті наших студентів.

fb-share-icon
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial