«Прикладна математика: від теорії до практики» – онлайн конференція для здобувачів освіти спеціальності «Прикладна математика»

8 листопада 2023 року циклова комісія «Прикладна математика» Фахового коледжу Закарпатського угорського інституту імені Ференца Ракоці ІІ організувала онлайн конференцію «Прикладна математика: від теорії до практики». Ця подія стала винятковою можливістю для тих, хто цікавиться станом та перспективами розвитку професії програміста, дізнатися про останні розробки та практичне застосування прикладної математики в сучасному світі.

Цикл лекцій відкрив професор Міца Олександр, доктор технічних наук, завідувач кафедри інформаційних управляючих систем і технологій Ужгородського національного університету, голова журі IV етапу  Всеукраїнської олімпіади з інформатики,. організатор Міжнародної літньої школи програмування, співорганізатор дослідницьких конкурсів Glushkov CYBER. Лектор представив систему роботи з обдарованою молоддю та проведення конкурсів для програмістів в Україні, також розповів про важливість та результати цих конкурсів. Систематичне та цілеспрямоване навчання здобувачів освіти й належна практична підготовка під керівництвом досвідчених викладачів, вміле поєднання методів прикладної математики та алгоритмізації є основою формування шляху фахівців до прогресу в IT-сфері й досягнення  професійного успіху.

Другим спікером заходу був Тилищак Олександр, професор кафедри математики та інформатики Закарпатського угорського інституту імені Ференца Ракоці, який також є членом Закарпатської асоціації математиків та інформатиків. У презентації було висвітлено різні аспекти мови програмування Python, яка є однією з найбільш затребуваних і популярних мов сучасного програмування. Присутні мали можливість дізнатися про  переваги цієї мови та широкий спектр областей її застосування.

Третю лекцію на конференції прочитав Орос Віктор, доцент кафедри теорії і методики професійної освіти та інноваційних технологій Закарпатського інституту післядипломної педагогічної освіти. Він презентував свій досвідом роботи з використання штучного інтелекту та його практичного застосування в роботі фахівців із прикладної математики та інформатики.

Захід надав можливість науковцям-практикам презентувати свій досвід наукової, пошукової та педагогічної діяльності, став платформою для поглиблення співпраці у фахових питаннях. Проведена конференція сприяла підвищенню мотивації студентів до професійного розвитку та зміцненню зв’язку між фахівцями, а також спонукала викладачів циклової комісії «Прикладна математика» до модернізації освітньо-професійної програми підготовки фахових молодших бакалаврів з прикладної математики.

fb-share-icon
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial