Досягнення знавців рідної мови

Уже вкотре здобувачі освіти Фахового коледжу ЗУІ ім.Ф. Ракоці ІІ підтверджують  високі досягнення у володінні рідною мовою  та вивченні угорської літератури. І в цьому році троє студентів коледжу успішно пройшли два тури й посіли призерові місця в конкурсі з правопису угорської мови імені Л. Кораді, який щороку організовує Закарпатське угорське педагогічне товариство.

24 квітня 2023 року вперше в місті Берегове було проведено IV тур Всеукраїнської учнівської олімпіади з угорської мови та літератури. Право на участь в олімпіаді вибороли студентки Фахового коледжу:  Бунда Вероніка (І курс, спеціальність «Туризм»), Вінце Мірелла (І курс, спеціальність «Облік і оподаткування») та  Барта Цінтіа (ІІ курс, спеціальність «Облік і оподаткування»).

Серед учнів загальноосвітніх шкіл за результатами виконаних завдань наші студентки здобули призові місця: Барта Цінтіа – ІІ місце,  Бунда Вероніка – ІІІ місце. Бунду Вероніку журі відзначили як авторку найкращої творчої роботи угорською мовою та нагородили  книжковим подарунком, який спонсорував Закарпатський угорський інститут імені Ференца Ракоці ІІ. Наші вихованці добре пам’ятають вислів  Ференца Кельчеі: «Знати іноземні мови добре, але вивчати свою – це обов’язок» („Idegen nyelveket tudni szép, de a hazait művelni kötelesség.”)

Вітаємо наших студентів і бажаємо нових творчих досягнень!

Висловлюємо подяку викладачам угорської мови й літератури Кіраль К. і Товт Є. за результативну роботу!

fb-share-icon
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial