Оновлення освітньо-професійної програми «Облік і оподаткування»

13 квітня 2023 року відбулося розширене засідання  робочої групи з питання підготовки здобувачів фахової передвищої освіти у Фаховому коледжі Закарпатського угорського інституту імені Ференца Ракоці ІІ за освітньо-професійною програмою «Облік і оподаткування».

В обговоренні ОПП взяли участь запрошені представники стейкхолдерів і потенційні роботодавці: заступниця директора ТОВ «Трик»  Помаскіна О.Ю., в. о. гол. бухгалтера Управління соціального захисту населення Берегівської РДА-РВА Бакланов Т. Й., гол. бухгалтер ТОВ «Голден Нектар Україна» Шебештень Е.Г., члени групи забезпечення ОПП: заступниця завідувача кафедри «Облік і аудит» ЗУІ ім. Ф. Ракоці ІІ, доктор філософії за спеціальністю 071« Облік і оподаткування» Лоскоріх Г.Л., доктор філософії за  спеціальністю 051 «Економіка» Молнар Г.Т., голова циклової комісії «Облік і оподаткування» Перчі О.Ф., викладачі циклової комісії «Облік і оподаткування» Неймет В.В., Кедебец Г.О., випускниця коледжу Савицька Б.О., студентка ІІІ курсу Фахового коледжу Орос К.Р.

У ході обговорення освітньо-професійної програми було відзначено,  що розвиток загальних і спеціальних компетентностей (поєднання знань, умінь і навичок) є головною метою програми, а тому здобувачі фахової передвищої освіти мають розуміти можливості формування власної освітньої траєкторії.  Також акцентовано увагу на практичній складовій освітньо-професійної програми, яка реалізується двома видами практик і написанням та захистом курсової роботи. Учасники засідання провели аналіз  наявних складових  ОПП, надали пропозиції  щодо розширення переліку обов’язкових і вибіркових компонент для реалізації ОПП. Зауважили, що для забезпечення якості освітніх послуг необхідно враховувати регіональний аспект в сучасному контексті розвитку сфери обліку і оподаткування, що в свою чергу  впливає на гнучкість освітньої та загальнокультурної підготовки фахівців, сприяє підвищенню затребуваності випускників на ринку праці.

Представники стейкхолдерів відзначили, що для випускників сьогодні особливо важливим є розуміння соціального значення обраної професії та визначення свого місця в системі фахових відносин, а також здатність до критичної оцінки власного життєвого та професійного досвіду, свідомого вибору шляхів і методів удосконалення особистих і професійних якостей.

fb-share-icon
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial