Захист практики з проектування баз даних у студентів спеціальності «Прикладна математика »

Відповідно до освітньо-професійної програми та робочого плану спеціальності «Прикладна математика» на четвертому курсі проводиться практика з проектування бази даних. Після виконання завдань захист студентських робіт проводиться на практичній конференції, де присутні студенти молодших курсів. Окрім викладачів циклової комісії, до роботи конференції долучаються також представники зацікавлених підприємств. Цьогоріч були присутні керівники компаній CBS SKYTEK та TRIK, які у своїй професійній діяльності займаються проектуванням, розробкою та експлуатацією бази даних та інформаційних систем.

Для здобувачів фахової передвищої освіти в рамках спільної проектної роботи потрібно було розробити та створити базу даних, яка керує товарообігом продуктових складів віртуальної компанії (керування базами даних системи постачальник–склад–магазин). Індивідульним завданням було також створити цифровий застосунок, який реалізує ввід та корегування даних. Додаток розроблено в середовищі Visual Studio 2022 на мові C# з використанням .Net Framework.

Учасники конференції, директор коледжу, викладачі, зовнішні стейкхолдери проаналізовали цілі та завдання практичної підготовки здобувачів освіти, сформулювали пропозиції щодо її модернізації. Представники фірм розповіли про те, які актуальні потреби на ІТ-ринку регіону, обговорили можливі спільні проекти. Керівники присутніх компаній зазначили, що, особливо в сфері послуг, існує великий попит на розробку складних баз даних та інтеграцію існуючих у спільну систему. Роботи, представлені нашими студентами, свідчать про те, що набуті при навчанні компетенції та досвід, отриманий під час практики, роблять їх конкурентоспроможними у цій сфері.

fb-share-icon
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial