День захисника України

Слава не поляже;

Не поляже, а розкаже,

Що діялось в світі,

Чия правда, чия кривда

І чиї ми діти.

                                                                 Тарас Шевченко

  Складний для України час вимагає відродження та безперервної еволюції питань національного змісту і характеру. Адже перемогу в житті здобуває не сила рук і навіть не сила розуму, а сила духу. Важливо, щоб сучасні діти, юнацтво, мали розум, зігритий серцем, інтелект, не байдужий до долі народу, нації, батьківщини, щирі прагнення, здатні виплекати сонцелюбні пагони віри у вічні цінності та високі національні ідеали. У передддень 14 жовтня – Дня захисника України, Дня українського козацтва, Дня української повстанської армії (УПА), Дня святої Покрови Пресвятої Богородиці.

  День захисників і захисниць ― це день, коли ми шануємо і жінок, і чоловіків, які стоять на охороні нашої держави. Це не лише день військових, тому що захищають нашу країну і цивільні люди, і волонтери, і медики. До речі, цьогоріч у серпні Президент України відзначив нагородами навіть дітей, які допомагали дорослим захищати Україну від російської навали.

  Свято встановлене 14 жовтня 2014 р. указом Президента України Петра Порошенка з метою вшанування мужності та героїзму захисників незалежності й територіальної цілісності України, військових традицій і звитяг Українського народу, сприяння подальшому зміцненню патріотичного духу в суспільстві та на підтримку ініціативи громадськості. Цим же указом скасовано указ Президента України Леоніда Кучми 1999 р., яким встановлювалося свято — День захисника Вітчизни, що відзначалося щорічно 23 лютого.

 

fb-share-icon
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial