У світі чарівних казок

30 вересня, у день народження видатного казкаря Елека Бенедека, ми відзначаємо День угорської народної казки.

За освітньо-професійною програмою підготовки майбутніх вихователів у Фаховому коледжі Закарпатського угорського інституту імені Ференца Ракоці ІІ навчають здобувачів освіти, здатних передавати маленьким вихованцям закладів дошкільної освіти скарби рідної мови, які відображають світогляд та духовний світ угорського народу.

30 вересня 2024 року наші студенти спеціальності «Дошкільна освіта» Пелшевці Барбара-Богларка, здобувачка освіти ІІІ-го курсу, Тарацкезі Анастазія, яка навчається на  ІV- ому курсі та першокурсник спеціальності «Прикладна математика» Кочов Габор взяли участь у конкурсі казкарів, організованому громадською організацією «Pro Cultura Subcarpathica».

Пелшевці Барбара-Богларка виборола  на конкурсі  золоту нагороду та посіла І місце, а Тарацкезі Анастазія стала срібною призеркою конкурсу.

Здобувачі освіти ІІІ-го курсу Фахового коледжу ЗУІ імені Ф. Ракоці ІІ завітали до Берегівського дошкільного підрозділу гімназії імені Каталін П. Франгепан. Вони показали вихованцям казкову лялькову виставу й викликали в маленьких глядачів справжнє захоплення та яскраві враження від пригод казкових героїв.

Сподіваємося, що вистава сподобалася як дітям, так і виконавцям, серед яких є ті,  які в майбутньому зможуть передати чудові казкові історії підростаючому поколінню.

fb-share-icon
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial