Популяризація академічної доброчесності серед здобувачів освіти спеціальності «Прикладна математика»

Впродовж грудня 2023 – січня 2024 року здобувачі фахової передвищої освіти 3 курсу , які навчачються за освітньо-професійною програмою «Прикладна математика» пройшли онлайн-курс «Академічна доброчесність в університеті» на платформі BУM Online в рамках виховних годин з куратором академічної групи П. Моков, викладачем фізики та астрономії, основ електроніки, комп`ютерного моделювання фізичних явищ.

ВУМ (Відкритий університет Майдану) – це освітня ініціатива, яка поширює ідеї громадянського суспільства і сприяє його розвитку в Україні.

Обраний курс, відповідно до оголошених цілей, був розроблений «для того, щоб кожен студент, викладач … міг ознайомитися і застосовувати в своїй діяльності принципи академічної доброчесності».

Загалом курс складався із п’яти розділів, кожен з яких закінчувався тестуванням:

  • про академічну доброчесність;
  • про плагіат;
  • про академічне письмо;
  • про передумови створення доброчесного середовища;
  • як створити доброчесне середовище?

За результатом навчання здобувачі освіти встановили, академічна доброчесність є необхідною складовою в освітіу і дослідницькій діяльності, і вона вимагає суворого дотримання етичних стандартів, прозорості та відповідальності під час навчання, виконання досліджень, написанні академічних робіт.

Після завершення навчання і успішного тестування всі учасники отримали сертифікати, що підтверджують їх компетентність в області академічної доброчесності, і нададуть переваги при науковому і професійному кар’єрному зростанні у перспективі.

Циклова комісія «Прикладна математика» щиро вітає здобувачів фахової передвищої освіти із успішним проходження курсу «Академічна доброчесність» і отриманими сертифікатами!

fb-share-icon
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial