Атестація фахових молодших бакалаврів з прикладної математики

Комплексний кваліфікаційний іспит як форма підсумкового контролю навчальних досягнень здобувачів фахової передвищої освіти за освітньо-професійною програмою «Прикладна математика» було проведено у Фаховому коледжі Закарпатського угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ  26 червня 2024 року.

Завданням екзаменаційної комісії — у складі якої голова комісії: кандидат фізико-математичних наук Бортош Марія Юліївна, доцент кафедри алгебри та диференціальних рівнянь Ужгородського національного університету, зовнішній стейкхолдер: Ракчеєв Юрій В’ячеславович, старший співробітник ТОВ «ТВОПТИМУМ», Кіраль К.Б., заступник директора коледжу, Сіладі Л.Л., голова циклової комісії, викладачі фахових дисциплін Кудлотяк Ч.А., Сочка Й.І.,Шімон Л. було встановлення відповідності рівня й обсягу знань, практичних умінь, загальних і фахових компетентностей, засвоєних здобувачами освіти за 4 роки навчання в коледжі, вимогам Стандарту фахової передвищої освіти «Прикладна математика».

Випускники 2024 року спеціальності 113 Прикладна математика продемонстрували екзаменаційній комісії здатність розв’язувати практичні задачі в професійній діяльності з використанням фундаментальних та спеціальних прикладних методів математичних і комп’ютерних наук для побудови, аналізу, удосконалення базових моделей вирішення задач прикладного, економічного та виробничого характеру. У процесі виконання практичних завдань, майбутні техніки-програмісти довели, що добре володіють навичками роботи у середовищах сучасних операційних систем, вміють користуватися стандартними офісними додатками, вміло застосовують сучасні технології програмування, а також тестування програмного забезпечення, оволоділи навичками створення математичних моделей задач прикладного характеру із застосуванням спеціалізованих програмних засобів. Випускники показали, що  здатні розробляти алгоритми для опрацювання баз даних, програмні застосунки, працювати з інформаційними системами та ресурсами, розв’язувати професійні задачі за допомогою комп’ютерної техніки, обчислювальних мереж та Інтернету.

Бажаємо випускникам 2024 успішної реалізації різноманітних прикладних завдань професії техніка-програміста та втілення в життя власних ідей і творчих проєктів!

fb-share-icon
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial