Екскурсія прикладних математиків на підприємства: практичний досвід і нові можливості

Екскурсії на підприємства – важлива частина програми виробничо-технологічної практики студентів спеціальності «Прикладна математика». Такі заходи надають можливість глибше зрозуміти практичне застосування математичних методів та технологій у реальному світі, зустрітися з фахівцями та зрозуміти, як їхні теоретичні знання можуть бути інтегровані у виробничі процеси.

Студенти цього року відвідали Центр інформатики імені Пушкаша Т. Закарпатського угорського інституту та Медіацентр цього закладу, а також були «ХОХ-БЕРЕГ ЛТД» (спільне українсько-німецьке підприємство).

Метою екскурсій є ознайомлення студентів з реальними умовами роботи у різних закладах, які використовують інформаційні технології, демонстрація практичного застосування математичних моделей та алгоритмів, встановлення контактів між студентами та потенційними роботодавцями.

Ференц Поллоі, директор Центру інформатики провів цікаву презентацію про комп’ютерну мережу інституту, апаратне забезпечення, її топологію та логічну побудову. Представив використання різних операційних систем, які застосовуються у закладі, процеси та типи збереження даних, систему захисту при можливих проблемах зі струмом. Вони побачили роботу з сучасними програмними комплексами та інструментами.

Студенти ознайомилися із роботою медіацентру інституту, роботу якої представив його керівник Янош Ганчош. Було представлене сучасне апаратне та дуже різноманітне програмне забезпечення офісу, комплексні роботи, які виконуються.

В підприємстві ХОХ-БЕРЕГ студентів зустрів Йожеф Ковач колишній випускник нашої спеціальності. Спільно з іншими нашими випускниками вони розробили комплексну інформаційну систему по керуванню складом. Дізналися про розробку алгоритмів для обробки великих даних, використання математичних моделей, шляхи оптимізації різних процесів.

Такі екскурсії допомагають студентам зрозуміти, як теоретичні знання перетворюються на практичні рішення. Відвідування підприємств відкриває нові можливості для стажувань та працевлаштування.

Було відрадно, що серед «екскурсоводів» були і наші випускники. При розроблені ними власного програмного продукту вони в значній мірі використали набуті під час  виробничої практики компетенції, опрацьовані методи та алгоритми.

fb-share-icon
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial