Здобувачі освіти Фахового коледжу знову на пізнавальній екскурсії

3-4 червня 2023 року здобувачі освіти Фахового коледжу ЗУІ імені Ференца Ракоці ІІ за підтримки Асоціації Ракоці взяли участь в пізнавальній екскурсії. Разом з однолітками в Угорщині святкували День єдності в місті Шаторальяуйхей, це було тепле відчуття, які пережили учасники екскурсії. У неділю, 4 червня, 1000 старшокласників зі 100 населених пунктів зібралися в таборі Ракоці в Шаторальяуйхей для участі у спільній програмі Дня національної єдності, організованій Асоціацією Ракоці.

Розпочали день молитвою під час Служби Божої за католицьким і реформатським обрядами. На ранкових зустрічах мали змогу слухати лекції Лайоша Коллара, Дьордя Нограді та  Товт Томаша Антала. Після обіду відбулося урочисте відкриття заходу за участю Ґерґеля Ґуляша, керівника апарату прем’єр-міністра Угорщини . На відкритті виступили представники закарпатської молоді, хористи Пийтерфолвівського реформаторського ліцею. На сцені табору виступали також студенти з Румунії та Угорщини, особливо вразив усіх  присутніх виступ танцювального колективу, який виконав запальний народний танець.

     Учасники екскурсії мали можливість піднятися до оглядового майданчика, звідки відкрилися чудові краєвиди, ми побачили місто з висоти пташиного польоту. Наш день прикрасив концерт популярного серед молоді гурту «Blahalusiana». Екскурсія завершилася вдало, ми повернулися додому заряджені позитивною енергією, а також дізналися багато нового та цікавого.

 

… І знову буде поворот зірок
і як проголошує Біблія:
cин людський відміряє,
хто як посіє, так і пожне.
Бо вода тече, а камінь залишається,
а камінь залишається.
Альберт Ваш «Послання додому»

Щиро дякуємо Асоціації Ракоці за те, що взяли на себе усі витрати на проведення екскурсії  та подарували нам незабутні враження.

fb-share-icon
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial