Виїзне практичне заняття майбутніх фахівців із туризму

21 тpaвня 2024 року за планом циклової комісії «Туризм» було проведено виїзне практичне заняття для здобувачів фахової передвищої освіти Фахового коледжу ЗУІ імені Ференца Ракоці ІІ, які навчаються за освітньо-професійними  програмами «Туризм» і «Туризм і рекреація».

Під час поїздки за маршрутом м. Береговe – м. Мукачево – Верецький перевал –урочище Берегвар – м. Береговe студенти ІІІ курсу мали можливість  попрактикуватися як у плануванні та організації екскурсійного туру, так і в супроводі групи екскурсантів, до якої входили  здобувачі освіти ІІ курсу та викладачі циклової комісії.

За планом поїздки в місті Мукачево, у першому з пунктів маршруту, учасники екскурсії відвідали виставки, представлені в культурному центрі «Угорський дім імені Мігая Мункачі», а також значно активізували й поглибили професійні компетенції з обслуговування під час тематичної презентації в ресторані «Monarchia».

Згодом пізнавальну екскурсію продовжили ходою пішки на Верецький перевал, із якого відкриваються вражаючі пейзажі Карпат. Старшокурсники розповіли студентам ІІ курсу про історичне та культурне значення пам’ятника, встановленого на вершині Верецького перевалу. Окрім культурної складової екскурсії, наші студенти збагатилися гастрономічним та професійним досвідом, оскільки мали змогу скуштувати справжні закарпатські страви та дізнатися про специфіку обслуговування в закладі харчування «Chalet» («Шале»), що розташований в гірській місцевості.

Останнім пунктом екскурсійної поїздки було урочище Берегвар, у якому знаходиться овіяний романтичними легендами замок-палац Шенборнів, який називають перлиною Закарпаття.

Незабутні враження від побаченого, перебування на свіжому повітрі в мальовничих Карпатах, піднесений настрій – все це в комплексі є результатом нестандартного практичного заняття, проведеного з метою удосконалення профорієнтаційної роботи  циклової комісії «Туризм» та активізації майбутніх фахівців із туризму.

fb-share-icon
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial