До Дня пам’яті жертв Голодомору

В рамках уроків історії України, проведених в Коледжі ЗУІ ім. Ф. Ракоці ІІ, відбулися бесіди на тему однієї з найбільших трагедій в історії людства  – Голодомору 1932-1933 років.

З метою поглиблення знань, дослідження  причин, перебігу й наслідків Голодомору студенти виконували пошукову роботу в засобах масової інформації й  мережі Інтернет: збирали спогади-розповіді свідків подій та родинні перекази, опубліковані українською, угорською та англійською мовами.

Після перегляду тематичної презентації пр о  історичні передумови виникнення голодомору й політику геноциду тоталітарного сталінського режиму відбулося представлення  результатів пошукової роботи. Студенти розповідали про трагічні події в Україні 1932-1933 років, зачитували виписки із архівних документів, висловлювали власні думки про злочини проти людяності та обговорювали проблему національної самосвідомості й ідентичності.

23 листопада 2019 року по всій Україні та у багатьох країнах світу пройдуть заходи до Дня пам’яті жертв Голодомору і традиційна акція «Засвіти свічку!».

На території України буде приспущено Державний прапор та обмежено проведення заходів розважального характеру.

О 16:00 українці запалять свічки пам’яті та приєднаються до загальнонаціональної хвилини мовчання.

fb-share-icon
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial