Шляхами долі Кобзаря

З  нагоди 202- ої річниці від дня народження видатного українського поета Тараса Шевченка 17 березня 2016 року в коледжі Закарпатського угорського інституту ім. Ф.Ракоці ІІ відбувся захід «Шляхами долі Кобзаря».

Під час цього заходу студенти, викладачі та гості мали змогу погортати сторінки життя великого митця: поринути у світ дитинства Тараса, ознайомитися з мистецькими творами Шевченка-художника, посібником для навчання української грамоти, укладачем якого був Тарас Григорович, заглянути в потаємне – особисте життя поета.

Студенти І та ІІ курсів поставили сценку «Малий Тарас», коментували слайди до презентації, декламували Шевченкові поезії та виконали пісні на вірші Кобзаря «Зоре моя вечірняя», «Бандуристе, орле сизий…».

Емоційно-піднесене декламування уривку Кобзаревого послання «І мертвим, і живим, і ненародженим…» мовою оригіналу та в перекладі угорською мовою прозвучало фінальним акордом літературно-музичної композиції як заклик до  консолідації народу України в ім’я збереження єдиної, незалежної та суверенної держави.

fb-share-icon
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial